Nicuşor Dan, trei măsuri pentru reducerea poluării din Bucureşti: Angajaţii de la salubritate vor spăla străzile

Nicuşor Dan anunţă trei măsuri pe care le va lua pentru reducerea poluării în Bucureşti. Una dintre ele se referă la schimbarea contractului de salubritate pe care cele şase sectoare îl au, astfel încât toate străzile să fie spălate.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 08:02
Nicuşor Dan, trei măsuri pentru reducerea poluării din Bucureşti: Angajaţii de la salubritate vor spăla străzile

Nicuşor Dan a declarat că o sursă pentru poluarea din Bucureşti este praful. Acesta a precizat că îi va obliga pe angajaţii de la salubritate să spele străzile. 

„Cred că într-un an, un an și jumătate vom avea un sistem de monitorizare a calității aerului.

O sursă de poluare e praful de pe străzi și trebuie schimbat contractul de salubritate pe care cele 6 sectoare îl au și să-i obligăm să spele străzile. Să nu se înțeleagă că se vor spăla străzile în secunda în care eu intru în Primărie. Câteva luni durează.

Tot în ceea ce privește praful, o să existe controale la șantierele de construcții.

După aceea, pe termen scurt, o chestiune ce ține de monitorizarea marilor gropi de gunoi”, a declarat Nicuşor Dan la Hotnews.

Citeşte şi Nicuşor Dan anunţă când vom avea apă caldă şi căldură: În trei ani schimbăm 300 de kilometri de reţea

Reamintim că Nicuşor Dan a anunţat că preluarea mandatului de primar va mai întârzia 7 – 10 zile, deoarece edilul şi consilierii generali trebuie să depună împreună jurământul. Deşi mandatul său a fost validat de către Tribunalul Bucureşti, aceeaşi instanţă a decis că validarea consilierilor este de competenţa Judecătoriei Sector 1, dosarul fiind trimis la instanţa respectivă.