Nicuşor Dan triplează redevențele McDrive-urilor din Capitală. PMB va încasa aproape 10.000 de euro de la un singur McDrive

Nicuşor Dan triplează redevențele McDrive-urilor de pe terenurile municipalității şi prelungeşte cu 15 ani contractul cu operatorul lanţului de restaurante.

03 aug. 2021, 12:27
Nicuşor Dan triplează redevențele McDrive-urilor din Capitală. PMB va încasa aproape 10.000 de euro de la un singur McDrive
Nicuşor Dan triplează redevențele McDrive-urilor din Capitală şi prelungeşte contractul cu 15 ani

Nicuşor Dan triplează redevențele McDrive-urilor din Capitală. Primăria Municipiului București (PMB) și operatorul lanțului de restaurante McDonald’s din România au convenit prelungirea cu 15 ani a contractelor de asociere în participațiune semnate în anii ’90 pentru exploatarea în comun a 6 unități drive-through, asociere la care municipalitatea a contribuit cu terenurile pe care se află respectivele fast-food-uri.

Nicuşor Dan prelungeşte contractul cu McDonald’s pentru încă 15 ani

Citeşte şi Primarul general al Capitalei vrea să cumpere 100 de autobuze electrice din fonduri europene. Nicuşor Dan, noi săgeţi către Gabriela Firea

Sunt vizate restaurantele McDonald’s drive-through din Șoseaua Olteniței, Șoseaua Mihai Bravu, Str. Progresului, Bulevardul Basarabiei, Șoseaua Colentinei și Str. Buzești, potrivit unor date publicate de Profit.ro.

„Premier Restaurants România SRL a solicitat prelungirea valabilității cu 25 de ani, ținând cont de faptul că, pe parcursul derulării contractului de asociere, au intervenit schimbări în situația juridică a amplasamentelor, astfel fiind incluși în contract titularii dreptului de proprietate pentru terenurile retrocedate sau cumpărate, coroborat cu faptul că societatea în cauză este nevoită să facă investiții majore menite să modernizeze spațiile în cauză, iar amortizarea acestor costuri necesită timp.

În urma negocierii s-a stabilit prelungirea valabilității contractului de asociere (…) pe o perioadă de 15 ani”, se arată într-un document.

Până acum, McDonald’s plătea Primăriei o cotă de 1,5% din încasările nete lunare ale fiecărui restaurant, dar nu mai puțin de 2.000 dolari pe lună, adică 12.000 dolari (echivalentul a circa 10.200 euro pe lună) cumulat pentru toate unitățile.

În urma renegocierilor, Primăria Capitalei şi operatorul lanţului de restaurante McDonald’s din România au stabilit majorarea cotei din încasări la niveluri cuprinse între 5% și 5,5%, în funcție de locație și de suprafață, suma minimă lunară totală încasată de Primărie urmând să se ridice la circa 36.500 euro pe lună, de aproape 3,6 ori mai mare decât în prezent.

PMB va încasa cel mai mult de la McDrive-ul de la Dristor. Aici, suma minimă garantată lunară va fi de aproape 10 mii de euro.

Profitul net McDonald’s România a fost anul trecut de 87,6 milioane de lei, având o cifră de afaceri de aproximativ 869 milioane de lei.

Citeşte şi Gabriela Firea, revoltată după ce Nicuşor Dan şi-a luat concediu trei săptămâni. „Cu orașul plin de gunoaie, șobolani, țânțari, el poate”