Primarul general al Capitalei vrea să cumpere 100 de autobuze electrice din fonduri europene. Nicuşor Dan, noi săgeţi către Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că, în cadrul şedinţei Consiliului General de luni, se discută patru proiecte pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice din fonduri europene.

02 aug. 2021, 12:34
Primarul general al Capitalei vrea să cumpere 100 de autobuze electrice din fonduri europene. Nicuşor Dan, noi săgeţi către Gabriela Firea

Nicuşor Dan a declarat, la începutul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, că se discută despre achiziţionarea a 100 de autobuze electrice, despre care a spus că sunt „o promisiune neonorată a fostei administraţii” conduse de Gabriela Firea.

„Avem patru proiecte care vizează achiziţia de autobuze electrice. Într-o şedinţă precedentă am aprobat studiul de oportunitate pentru majorarea preţului. După cum ştiţi, achiziţionarea de autobuze electrice din fonduri europene a fost o promisiune neonorată a fostei administraţii, încă din 2018 a existat o hotărâre de consiliu, au urmat două licitaţii eşuate pentru că preţurile nu erau preţurile corecte de piaţă. Ce facem azi, ce am făcut în şedinţa precedentă a fost să actualizăm aceste preţuri”, a afirmat Nicuşor Dan, care a precizat că este vorba de achiziţia a 100 de autobuze electrice.

Citeşte şi: Aşa arată primul autobuz electric fabricat în România. Dotări tehnice de ultimă generaţie VIDEO

Nicuşor Dan a reamintit că a semnat în urmă cu câteva luni contractul pentru cumpărarea a 100 de tramvaie, tot din fonduri europene, iar primul tramvai va veni în vara anului viitor.

Citeşte şi: Gabriela Firea rupe tăcerea. Ce spune fostul primar al Capitalei despre „şpaga pentru autobuze” şi manevrarea bugetului Capitalei: Minciuni pentru a-l propulsa pe Nicuşor Dan!


loading...