Nicuşor Dan va candida la Primăria Capitalei

Președintele Grupului de Inițiativă al Uniunii Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan, a declarat marți, într-o conferință de presă, că dorește să candideze pentru fotoliul de primar general la alegerile locale din 2016.

08 sept. 2015, 11:53
Nicuşor Dan va candida la Primăria Capitalei

Nicușor Dan a precizat că, din partea societății civile, va face propuneri de candidatură și pentru celelalte șase sectoare al Capitalei, potrivit Agerpres.

Acesta a admis că ar accepta și susținerea unui partid politic, dacă acesta nu îi va cere nimic în schimb. „Orice partid dorește să îmi susțină candidatura și nu dorește nimic în schimb voi fi fericit să facă lucrul acesta„, a completat Nicușor Dan.

În opinia sa, activitatea din Primăria Municipiului București poate fi corectă și va avea grijă, dacă va câștiga competiția electorală, să schimbe directorul juridic și să facă o analiză asupra activității fiecărui director din primărie. „Experiența noastră, a DNA, ne lasă să presupunem că vom găsi multe nereguli și ei (directorii — n.r.) vor putea fi demiși. Se face concurs pe posturile de directori din primărie și vor veni alți oameni, vom avea o structură de directori competenți„, a explicat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a candidat ca independent pentru funcția de primar general al Capitalei la alegerile din iunie 2012. În 2015, el a lansat platforma politica Uniunea Salvați Bucureștiul.

CITEŞTE ŞI: BĂTAIE pe locul lui Oprescu. Ce CANDIDAŢI ar arunca partidele în cursa pentru Primăria Capitalei

Pe de altă parte, Nicușor Dan a anunțat că va depune o solicitare către ANI pentru a începe automat verificarea averilor tuturor primarilor și directorilor din cele șapte primării din Capitală, date fiind discrepanțele mari existente între declarația de avere a lui Sorin Oprescu și bunurile sale.

„Am văzut în cazul Oprescu mari neconcordanțe între declarația de avere și situația de fapt. De aceea, solicităm oficial ANI să facă o verificare automată pentru primari și toți directorii din cele șapte primării din bucurești. Sesizarea nostră o să fie depusă astăzi”, a precizat Dan, într-o conferință de presă.

El a mai spus că, în corturile pe care le va monta în Capitală, va cere opinia cetățenilor și despre ce vor dori să primească de la o administrație publică