BĂTAIE pe locul lui Oprescu. Ce CANDIDAŢI ar arunca partidele în cursa pentru Primăria Capitalei

După arestarea lui Sorin Oprescu, partidele au pornit în căutarea candidaţilor pentru a câştiga Primăria Capitalei, la alegerile locale din 2016. PSD vrea candidat propriu şi sunt deja vehiculate unele nume, PNL are mai mulţi competitori intraţi în cursa internă, dar s-a vorbit şi de un candidat din afara partidului, iar UNPR ar putea merge pe mâna lui Cristian Popescu Piedone. Şi PMP ar putea intra în bătălia pentru scaunul de edil şef, fiind vehiculat numele lui Traian Băsescu  

08 sept. 2015, 07:02
BĂTAIE pe locul lui Oprescu. Ce CANDIDAŢI ar arunca partidele în cursa pentru Primăria Capitalei

Arestarea lui Sorin Oprescu a resetat cursa pentru Primăria Capitalei şi dă speranţe partidelor că pot cuceri funcţia de edil şef al Bucureştiului.

PSD şi UNPR au început să se gândească la soluţii pentru un politician de anvergură cu care să intre în bătălia de la Capitală.

Liderul interimar al PSD Liviu Dragnea a anunţat că se vor face sondaje şi studii sociologice, iar în partid sunt vehiculate deja două nume: Robert Negoiță și Ecaterina Andronescu.

Întrebat luni dacă edilul Sectorului 3, Robert Negoiță, ar putea fi candidatul PSD la Primăria Generală, Dragnea a evitat să răspundă concret: „Nu avem o soluție astăzi, nu aruncăm nume, vom lua decizia pe baza unor cercetări sociologice serioase. Cel care va fi cel mai bine plasat va fi susținut de partid”.

PSD îşi caută candidat pentru Primăria Capitalei. Dragnea: „Nu avem o soluţie astăzi”

O supriză ar putea veni şi de la UNPR. Cristian Popescu Piedone a anunţat, recent, că va candida pentru un nou mandat la Primăria sectorului 4, însă nu este exclus ca acesta să renunţe şi să candideze pentru Primăria Generală.

PNL crede că are o şansă mare să câştige primăria prin îndepărtarea lui Oprescu. În partidul condus de Blaga şi Gorghiu eexistp deja o cursă internă pentru candidatura la Primăria Generalăm în care au intrat Cristian Buşoi, Ludovic Orban, Costică Canacheu şi Petre Roman. Nimic nu este însă bătut în cuie.

Mai mult, Eugen Nicolăescu vorbea luni de un posIbil candidat din afara partidului pe care PNL să îl susţină. Potrivit unor surse din partid, citate de România TV, declaraţia lui Nicolăescu a stârnit nemulţumiri în interiorul partidului, în special din partea pretendenţilor intraţi în cursa internă.

Şi PMP ar putea avea propriul candidat. A fost vehiculat numele lui Traian Băsescu, însă acesta a negat o astfel de ipoteză. Totuşi acesta a făcut o precizare: În acest moment”. 

În acest moment nu mă interesează să mă întorc la primăria Capitalei„, a spus Băsescu.

Băsescu: Nu mă interesează să mă întorc la Primăria Capitalei în acest moment

Elena Udrea a negat ferm că ia in calcul să candideze pentru locul lui Oprescu.