Nicuşor Dan, veste tristă pentru bucureşteni în prima zi în calitate de primar: Nu o să avem târg de Crăciun

Primarul General al Capitalei susține că în această iarnă nu va exista niciun târg de Crăciun, în contextul pandemiei de coronavirus. În ceea ce privește iluminatul stradal, Nicușor Dan susține că acesta va exista în mod rezonabil.

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 18:13
Nicuşor Dan, veste tristă pentru bucureşteni în prima zi în calitate de primar: Nu o să avem târg de Crăciun

Nu o să avem târg de Crăciun. Suntem într-o situaţie medicală excepţională. Nu ne permitem să amplificăm această boală. În anii următori, o să avem târguri de Crăciun. Din punct de vedere sanitar, suntem pe marginea prăpastiei” , susține Nicușor Dan.

Citește și: Nicuşor Dan, despre problema apei calde. „În această iarnă nu o să facem decât un management de avarie. O să avem sute de avarii”

Sunt două chestiuni. În momentul în care eşti bolnav, primul tău gând, primul reflex, este să investeşti să medici şi medicamente, nu în haine de lux. E frumos să avem decoraţiuni pe stradă, dar cât suntem în situaţia asta dificilă, o să le avem în mod rezonabil. Anul acesta, una dintre companiile municipale care are un contract cu o firmă privată a început să monteze acele luminiţe de Crăciun” , a declarat acesta la B1.

Nicuşor Dan, despre spitalele COVID din Bucureşti

Nu a existat o colaborarea între Ministerul Sănătăţii şi DSP, pe de o parte, şi ASSMB, pe de altă parte. Am primit promisiuni că vor colabora. E o chestiune de siguranţă naţională. Trebuie să punem la punct resursele. DSP Bucureşti şi din judeţe sunt structuri care ca oameni şi resurse au fost depăşite de amploarea acestei pandemii. Ce poate să facă Primăria Capitalei este să asigure oameni şi suport logistic pentru funcţionarea DSP” , a declarat edilul.