Nicuşor Dan vrea indulgenţă din partea UE privind poluarea din Bucureşti. „Am solicitat un răgaz. Continuăm să stingem focuri”

Nicuşor Dan a solicitat Comisiei Europene să nu sancţioneze România din cauza calităţii aerului din Bucureşti care este poluat cu praf (PM10) şi oxizi de azot (NO2). Primarul Capitalei le-a transmis oficialilor europeni că actuala administraţie ia măsuri pentru a reduce poluarea.

18 dec. 2020, 12:47
Nicuşor Dan vrea indulgenţă din partea UE privind poluarea din Bucureşti. „Am solicitat un răgaz. Continuăm să stingem focuri”

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat Comisia Europeană că ia măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii aerului din Capitală.

„Continuăm să stingem focuri. Am răspuns Comisiei Europene pe două proceduri de infringement împotriva României cu privire la calitatea aerului din București – una legată de problema prafului (PM10), alta legată de poluarea cu oxizi de azot (NO2). În esență, am solicitat un răgaz pentru a fi judecați pe baza rezultatelor acestui mandat, am arătat voința noii administrații municipale de a aborda tranșant problema poluării aerului și am informat despre măsuri concrete, deja luate sau pe care le vom lua, pentru a reduce poluarea”, a precizat edilul Capitalei, într-un mesaj pe Facebook.

Citeşte şi: Gabriela Firea, avertisment privind nivelul ridicat de poluare din Bucureşti. „S-a produs iar un abuz, o ilegalitate! Orban, nu mergi in vizită? Cu Nicusor de mână, plimbat de tine în lesă”

Nicuşor Dan vrea indulgenţă din partea UE privind poluarea din Bucureşti. Cum vrea să evite infringement-ul

„Dintre deciziile deja luate și care vor duce la îmbunătățirea calității aerului în București, am menționat contractele semnate pentru reabilitarea rețelei de termoficare, alocările din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru rețeaua de termoficare și anveloparea termică a clădirilor, alocările din fondul european de modernizare pentru modernizarea a 3 CET-uri, extinderea rețelei de monitorizare a calității aerului, aflată în achiziție publică și colaborarea sporită a Primăriei Capitalei cu Garda de Mediu (prin detașare de polițiști locali și folosirea laboratorului mobil) pentru a sancționa mai sever încălcările legislației de mediu”, a mai precizat Nicuşor Dan.

De asemenea, edilul Capitalei a precizat că a informat Comisia Europeană despre „elaborarea unui nou Plan Integrat de Calitate a Aerului în București”.

„Cu privire la măsurile viitoare, am informat Comisia Europeană despre elaborarea unui nou Plan Integrat de Calitate a Aerului în București, un prim set de măsuri pentru spațiile verzi (finalizarea Registrului Spațiilor Verzi pentru a opri distrugerea lor, stoparea toaletărilor și intervențiile profesioniste asupra arborilor), precum și despre proiectele destinate reducerii și electrificării traficului rutier (metroul de suprafață, parcările de tip park&ride de la intrările în oraș, modernizarea a 48 de kilometri de linie de tramvai, semaforizarea inteligentă a traficului, optimizarea rutelor transportului în comun)”, a conchis Nicuşor Dan.

Citeşte şi: Medicul Mihai Craiu, avertisment despre poluare în sezonul rece: Poate accentua gradul de disconfort respirator al copiilor