Nicuşor Dan vrea să amenajeze o parcare în autobaza STB cu bani europeni. „Autobaza este plină noaptea şi mult mai goală ziua”

Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi de Alianţa USR-PLUS la Primăria Capitalei, a declarat, joi, că îşi propune să construiască nu mai puţin de 15 parcări situate la marile intrări în Bucureşti pentru a descongestiona traficul. Una dintre parcări este amplasată în actuala autobată a STB.

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 07:26

Nicuşor Dan susţine că traficul din Bucureşti e principala problemă a bucureştenilor şi vrea să construiască 15 parcări care să fie conectate la sistemul de transport public de suprafaţă.

„Vor fi amplasate la marile intrări în oraş. Vor avea între 500 şi 2.000 de locuri, în funcţie de importanţa arterei care intră în oraş. Le va fi asigurată supraveghere şi pază pentru ca oamenii care îşi lasă maşina aici să aibă garanţia că le găsesc în siguranţă..

Vor fi finanţate din bani europeni – axa 4.1 din Programul Operaţional Regional Ele ar fi putut fi finanţate şi până acum din aceşti bani încă din 2010, numai că Primăria Capitalei a fugit de banii europeni”, a afirmat Nicuşor Dan.

Candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS speră ca aceste parcări la sol să fie realizate în primul mandat.

Cele 15 parcări pe care le are în plan Nicuşor Dan

Unde vor fi cele 15 parcări, propuse de Nicuşor Dan

  • Prima parcare, deja existentă, făcută de Metrorex la Străuleşti. Are o conexiune cu metroul şi cu troleibuzul, dar această conexiune nu e bună, de aici şi insuccesul ei.
  • A doua e în curs de execuţie. E a Primăriei, în Pantelimon. Are o conexiune cu tramvaiul. A treia este deja proiectată. Face parte din lucrarea Prelungirea Ghencea-Domneşti. Ea este conectată cu metroul de suprafaţă şi asigură o conexiune cu zona Pipera, cu Gara de Nord, cu AFI, cu Aeroportul Otopeni, cu Gara Obor şi va fi conectată cu tramvaiul care se va extinde parte din proiectul Prelungirea Ghencea.
  • A patra este o lucrare deja prevăzută, parte din podul care se face peste Centură de către Ministerul Transporturilor. Sunt existente, celelalte sunt propuse..
  • A cincea este la ieşirea din Pantelimon, amplasată la Centură, deci deseveşte pe cei care merg în Pipera sau la Gara de Nord.
  • A şasea şi a şaptea sunt la ieşirea către Autostrada spre Constanţa. A şasea este chiar la Centură şi este conectată cu metroul de suprafaţă.
  • A şaptea va fi amplasată în actuala autobază STB. Există loc suficient pe a le face pe amândouă. Autobaza este plină noaptea şi mult mai goală ziua şi este loc şi pentru amenajarea unei mari parcări.
  • A optea e la ieşirea către Olteniţa, conectată cu metroul de suprafaţă.
  • A noua la Jilava, drumul către Giurgiu – conectată şi ea cu metroul de suprafaţă
  • A zecea la Bragadiru, conectată cu metroul de suprafaţă şi aici vedeţi că avem un teren foarte mare liber. Aici este o mare oportunitate de dezvoltare şi prevedem extinderea liniei de tramvai care este pe şoseaua Alexandria.
  • A 11 este conectată cu metroul de suprafaţă şi cu Pipera-Gara de Nord-Otopeni. Ea este foarte apropiată de conexiunea cu tramvaiul şi transporul public de usprafaţă
  • A 12-a e la ieşirea către Târgovişte, în Chitila, conectată cu metroul de suprafaţă. Prevedem extinderea liniei de tramvai care merge până în Piaţa Victoriei
  • A 13-a este lipită de complexul comercial din Băneasa, pe DN1. Şi aici prevedem extinderea liniei de tramvai nr 5.
  • A 14-a este la ieşirea din Colentina, spre Urziceni, conectată şi ea cu metroul de suprafaţă şi de aici prevedem extinderea tramvaiului 21 şi de asemenea unirea tramvaiului 21 prin Piaţa Unirii cu tramvaiul 32 pentru a face o diagonală în interiorul Bucureştiului.
  • A 15-a, prin parteneriatul cu aeropotul Otopeni, în cadrul Aeroportului Otopeni.

Klaus Iohannis, întâlnire cu Raed Arafat şi Marcel Vela la Cotroceni. Se pregătesc NOI RESTRICŢII pentru ROMÂNI