Niels Schnecker îl părăseşte pe Crin Antonescu. Demisionează din funcţia de şef de campanie

“Este o chestiune de zile” a declarat aseară unul dintre influenții vicepreședinți ai PNL. “Președintele nu ascultă de nimeni și nu îi plac oamenii care îl critică. Antonescu fuge de ceva timp de Niels”, a mai spus sursa citată, care a indicat faptul că șeful de campanie a fost constant “lucrat de țuțerii de serviciu care îi spun mereu lui Crin ce bun și ce ilustru este”, potrivit pesurse.ro, citat de reportervirtual.ro.

03 feb. 2014, 09:01
Niels Schnecker îl părăseşte pe Crin Antonescu. Demisionează din funcţia de şef de campanie

Ulterior, informația a fost confirmată de Schnecker: „O să fac luni un anunț oficial, până nu apuc să-l pun pe site nu aș vrea să fac comentarii. Orice decizie voi anunța, să știți că Antonescu rămâne candidatul meu, cred că e cel mai potrivit pentru Cotroceni și sper să ajungă acolo, în decembrie”.

Despre motivele plecării sale, fostul antenist a detaliat: „Nu aș spune ceva legat de cei pe care îi consiliez, fie că e vorba despre consultanță financiară, sau despre campanii politice, a răspuns Niels. În principiu, cred că stilul meu de a face consultanță politică nu e adecvat, încă, în România. Sau, mai precis, nu e coaptă ideea de consultanță politică, sau de director de campanie din afara partidului. La noi e mai complicat, partidul face campanie candidatului, nu staff-ul, iar candidatul, la rândul său, e un vector pentru partid”.

Ce va face în continuare? „Meseria mea de bază este de consultant financiar, am avut trei ani de pauză, cât am lucrat în televiziune. Pot oricând să mă întorc la meseria mea de bază, să ofer consultanță financiară. De televiziune nu mă las. Dar, în momentul în care vorbim, nu am luat o decizie fermă”.

Schnecker și-a anunțat plecarea de la Antena 3 către stafful lui Crin Antonescu în direct, pe 28 iunie 2013. Potrivit unui comunicat transmis atunci de PNL, Antonescu argumenta aceasta alegere prin “compatibilitatea viziunilor politice şi a succeselor înregistrate de Niels Schnecker în campaniile electorale desfăşurate în Statele Unite ale Americii”. În comunicatul PNL se mai arăta că “în perioada 1980-2008, Niels Schnecker a participat la organizarea a peste zece campanii electorale în Statele Unite ale Americii, dintre care şapte pentru cursa prezidenţială”.

Înainte de demisia din televiziune, Schnecker realiza zilnic emisiunea de dimineață „Previziunile zilei”, alături de Sabina Iosub, și era invitat des în emisiunea „Sinteza zilei”, dar și în alte producții ale Antenei 3.