Niels Schnecker, în echipa de campania a lui Ovidiu Silaghi

Fostul şef de campanie al lui Crin Antonescu, Niels Schnecker, a declarat miercuri, pentru stiripesurse.ro, că îl va ajuta în campanie pe fostul ministru PNL, Ovidiu Silaghi, proaspăt trecut la PSD.

RomaniaTV.net
14 mai 2014, 14:34
Niels Schnecker, în echipa de campania a lui Ovidiu Silaghi

Silaghi candideaza din partea aliantei PSD-UNPR-PC la alegerile parlamentare partiale pentru un post de deputat de Satu Mare. Niels Schnecker a declarat ca Silaghi nu l-a angajat dar il ajuta ‘prieteneste’ pentru ca el crede in proiectul USL. „Nu am o calitate oficială, nu m-a angajat”, a precizat Schnecker.

Întrebat care este motivul sprijinului pe care îl acordă lui Silaghi, Schnecker a răspuns: „Vrea să păstreze USL în Satu Mare. Eu cred în acest concept. Dacă poate să-l păstreze şi poate să facă să funcţioneze, bravo lui, merită susţinut, zic eu.”

Fostul preşedinte al PNL Satu Mare Ovidiu Silaghi este candidatul PSD în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor la alegerile parţiale parlamentare din 25 mai, a anunţat, pe 4mai, premierul şi liderul PSD Victor Ponta.

„Puteam să avem decizia de a merge separat, fiecare partid, însă am decis şi mă bucur foarte tare că vom avea un candidat comun, domnul Ovidiu Silaghi va fi susţinut de către toate partidele care au format USL-ul. I-am rugat pe colegii mei de la PSD să înţeleagă că acest sacrificiu pe care îl cer, de a avea candidat comun, care să nu fie de la PSD, se referă la ceva mai important decât un colegiu de deputat, se referă la un mesaj pe care îl dăm întregii ţări, acela că putem fi uniţi, aşa cum am fost în USL tot timpul, mai ales la faptul că în 2016 aici la Satu Mare vom fi din nou uniţi ca să câştigăm. Altfel, prin sistemul de vot cu un singur tur întotdeauna primarul municipiului şi preşedintele CJ vor reveni UDMR-ului”, a afirmat Ponta.

Ovidiu Silaghi se va înscrie în PSD, dar este candidatul ‘întregului USL’ în colegiul din Satu Mare în care candidează, a declarat preşedintele formaţiunii social-democrate, Victor Ponta, la finalul mitingului de lansare a candidaturii Gabrielei Szabo la alegerile parţiale din 25 mai pentru un loc de deputat într-un colegiu din Ilfov.

‘Sigur că da, pentru că nu poate să candideze altfel. Se va înscrie în PSD, însă este candidatul, aţi văzut, al întregului USL în acel Colegiu de la Satu Mare. Şi preşedintele Consiliului Judeţean, PNL, şi ceilalţi primari îl susţin, pentru că acolo doar USL poate să câştige şi doar în formula USL am câştigat şi primăria şi Consiliul Judeţean, după 12 ani în care, normal, prin sistemul de vot din primul tur câştiga întotdeauna UDMR-ul’, a declarat preşedintele PSD întrebat dacă Ovidiu Silaghi se va înscrie în formaţiunea social-democrată.

Ovidiu Silaghi a câştigat mandatul de parlamentar în Colegiul 2 Satu Mare la alegerile din 2012 însă a demisionat după ce a fost instalat europarlamentar.