Nigeria: 10 persoane ucise şi 13 răpite, într-un atac al Boko Haram

Gruparea islamistă nigeriană Boko Haram a ucis zece persoane și răpit alte 13, sâmbătă, într-un sat aproape de Chibok, localitate unde mai mult de 200 de liceene au fost răpite în 2014, au informat duminică sătenii, transmite AFP.

21 aug. 2016, 21:52
Nigeria: 10 persoane ucise şi 13 răpite, într-un atac al Boko Haram

Potrivit localnicilor, combatanții Boko Haram au sosit în satul Kubrrivu la căderea nopții și au deschis focul asupra sătenilor care dormeau, jefuind și incendiind casele și răpind la plecare 13 femei și copii.

„Ei au ars totul, după ce au furat rezervele de hrană pentru oameni și animale și au răpit femei și copii”, a spus Luka Damina, un localnic dintr-un sat învecinat.

Ayuba Alamson, un șef al comunității din Chibok, oraș aflat la 20 de kilometri distanță, a confirmat pentru AFP că 13 persoane au fost răpite în atac. „Printre aceste 13 persoane, sunt 7 femei, 5 fete și o fetiță”, a adăugat el.

În 2014, satul Kubrrivu fusese total distrus într-un atac precedent al grupării, iar locuitorii fugiseră. Ei și-au reconstruit casele după ce, un an mai târziu, armata nigeriană a reluat controlul acestui teritoriu.

În ciuda a numeroase victorii militare de la sosirea la putere a președintelui Muhammadu Buhari în 2015, multe zone din nord-estul Nigeriei rămân sub controlul sectei islamiste.

Insurecția Boko Haram a făcut mai mult de 20.000 de morți și 2,6 milioane de strămutați, din 2009.

Pe 14 aprilie 2014, răpirea fără precedent de către Boko Haram a 276 de adolescente din Chibok a provocat un val de indignare în Nigeria și în întreaga lume. Un număr de 57 dintre acestea au reușit să scape la puțină vreme de la răpire.


loading...
Partenerii noștri