Nimeni nu ţi-a spus asta: la ce trebuie să fii atent când cumperi apă îmbuteliată

Publicat: Vineri, 07 Noiembrie 2014 12:40 // Actualizat: Vineri, 07 Noiembrie 2014 12:40 // Sursa: romaniatv.net

Cand cumparati apa la sticla este foarte important sa verificati in mod frecvent in partea de jos a sticlei de apa imbuteliata, codificarile acesteia, pentru a evita expunerea la anumite toxine. 

Sticlele de apa din plastic, care au literele HDP, HDPE, PP marcate, nu emit substante periculoase in apa, in timp ce celelalte litere pot indica prezenta substantelor chimice in continut. 

Pentru ca fiecare producator este obligat si trebuie sa marcheze compozitia sticlei, acum cu ajutorul nostru puteti recunoaste apa otravitoare si va puteti salva sanatatea, verificand la achizitionare inscriptionarile de pe sticle. Iata mai jos lista cu insciptionarile cele mai comune:

PET sau PETE - sticle destinate unei singure utilizari. Este posibil sa emita metale grele si substante chimice care pot afecta echilibrul hormonal. 

HDP sau HDPE - este un plastic, care emite cele mai putine substante chimice. Apa ambalat in aceste sticle este cea mai pura si mai recomandata. 

PVC sau 3V – Acest tip de ambalaje emit doua substante chimice toxice care afecteaza, de asemenea, hormonii din organism. 

LDPE - Materiale plastice care nu trebuie sa fie utilizate pentru a face sticle, ci doar pungi de plastic. 

PP - Un alt material plastic de culoare alba sau semi transparenta, care este utilizat pentru ambalarea siropurilor sau cupelor de iaurt, smantana etc. Nu emite substante toxice. 

PS - Emite substante cancerigene si este frecvent utilizat pentru a face pahare sau farfurii de unica folosinta sau ambalaje pentru mancarurile de tip fast food sau catering. Sunt unele dintre cele mai periculoase, mai ales in cazul in care intra in contact cu caldura emanata de alimente. 

PC sau materiale plastice fara marcaje - cel mai rau plastic utilizat, intrucat emite BPA (bisfenol) si este adesea folosit pentru productia sticlelor folosite in sport cat si pentru recipiente in care se depoziteaza alimentele ( caserole plastic).

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
apă îmbuteliată PET plastic PS sticle apa
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 nov 12:53
...mod frecvent in partea de jos a sticlei de apa imbuteliata, codificarile acesteia, pentru a evita expunerea la anumite toxine.  Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net

...
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H