Nimic surprinzător! Donald Trump îl laudă pe rusofilul Viktor Orbán: ”Este cel mai puternic lider în Europa!”

Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite, l-a lăudat pe Viktor Orban în discursul său de campanie din lowa, transmite agenția ungară MTI, citată de Rador. Viktor Orbán este considerat un susținător al lui Vladimir Putin și un adversar al Uniunii Europene, chiar dacă și Ungaria este stat membru al UE.

09 ian. 2024, 13:43
Nimic surprinzător! Donald Trump îl laudă pe rusofilul Viktor Orbán: ”Este cel mai puternic lider în Europa!”

Donal Trump și-a început turneul de campanie în SUA ca rival al lui Joe Biden. Liderul republicanilor, Donald Trump, l-a menționat pe premierul Viktor Orbán drept un exemplu pozitiv la mitingul organizat în Mason Citu, Iowa.

Citește și Donald Trump spune că SUA riscă un „Al treilea război mondial” şi „depresiunea” din anii 1930

Conform unui articol publicat de Politico, Trump a ținut un discurs la aniversarea a trei ani de la asediul Capitoliului și a afirmat că vor să-l discrediteze cu evenimentele din 6 ianuarie 2021 și că este posibil ca FBI-ul să fi fost implicat.

„Toată treaba este pur și simplu ”împuțită”. Pute”, a precizat Donald Trump, care consideră că evenimentele de la Capitoliu sunt exemple elocvente ale modului în care administrația Biden a transformat sistemul de justiție într-o armă.

„Viktor Orbán este cea mai renumită persoană – cea mai dură din Europa și poate și din afara Europei”, a spus fostul președinte al SUA despre premierul ungar Viktor Orbán.

De altfel, nu a fost prima dată când Donald Trump l-a lăudat în public pe Viktor Orbán. În august 2022, Donald Trump s-a întâlnit cu premierul ungar la domeniul său din New Jersey, iar în mai 2019 l-a primit pe Viktor Orbán la Casa Albă din Washington, pe când era încă în funcție.

Orbán i-a sugerat lui Trump să se întoarcă la putere

În timpul domniei lui Trump, relațiile ungaro-americane au fost foarte bune, mai ales pentru că cei doi politicieni conservatori și-au dat dovadă de respect reciproc unul față de celălalt.

În primăvara anului trecut, premierul Viktor Orbán a declarat la conferința CPAC Ungaria (Conferința de acțiune politică a conservatorilor), că întoarcerea lui Donald Trump ar putea pune capăt războiului care se desfășoară în vecinătatea noastră.

„Dacă Donald Trump ar conduce America, Ucraina şi Europa nu ar trebui să sufere din cauza războiului”, a explicat premierul ungar, care i-a cerut fostului președinte al Statelor Unite să se întoarcă.

Citește și Viktor Orban ameninţă cu blocarea aderării Bulgariei şi României la Schengen, dacă Sofia nu renunţă la taxa pe gazul rusesc

„Întoarceți-vă, domnule președinte. Faceți America din nou mare și aduceți-ne pacea!”, a declarat Orbán.