Ninge în Vama Siret! Mii de refugiați ucraineni îndură gerul, aglomerația și foamea pentru ca, în cele din urmă, să fie în siguranță

Sute de mii de ucranieni și-au părăsit țara bombardată de ruși pentru a fi în siguranță. Chiar în aceste momente mulți dintre ei așteaptă în Vama Siret ca să intre în România. S-a lăsat frigul și a început să ningă.

27 feb. 2022, 23:45

Sunt ore întregi de când așteaptă la coadă. Unii au venit cu mașinile, alții au fost atât de speriați de explozii, încât au plecat pe jos. Imagini emoționante au fost postate pe internet. Mii de refugiați ucraineni îndură ninsoarea, frigul, unii din ei chiar și foamea, iar singurul gând care îi alină e că vor fi în siguranță.

Peste 25.000 de ucraineni au intrat în România până în momentul de față.

Pe timpul zilei, refugiații au fost întâmpinați de către voluntari cu mâncare, fructe, dulciuri, apă şi gogoşi calde pregătite de măicuţele de la Mănăstirea Putna.

O atmosferă apăsătoare la intrarea în România prin Vama Siret, unde mame cu copii în brațe, bătrâni, familii întregi din Ucraina au ajuns în căutarea păcii de care, acum, nu mai au parte la ei în ţară.

Imaginile din vamă sunt impresionante. Sunt femei cu copii în braţe sau în cărucioare, care plângeau cu gândul la soţii, fraţii sau taţii lor, care nu mai au dreptul să părăsească Ucraina. Bărbaii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani nu mai pot pleca din Ucraina, deoarece în orice moment ar putea fi chemaţi pe front.

Odată ajunși în România, refugiații sunt împâmpinați și de numeroase autocare puse la dispoziție de diferite firme de transport din Suceava care îi preiau pe cei care vin pe jos şi doresc să ajungă în diferite locuri. Autocarele îi transportă până la Rădăuţi, Suceava sau până la aeroport şi e un lucru foarte bun pentru cei care nu au cu ce se deplasa în România. Au fost trimise şi echipaje de pompieri şi ambulanţe.

Citește și Imagini tulburătoare la Vama Siret. Sute de refugiaţi ucraineni, aşteptaţi cu gogoşi calde şi camioane pline cu alimente. Peste 4000 de oferte de cazare gratuită

Citește și Nicolae Ciucă a mers la Vama Siret: „Am văzut voluntari de toate vârstele. Românii au arătat că se implică şi că îşi susţin vecinii”