Vama Siret, blocată de protestatari. Fermierii opresc intrarea în țară a TIR-urilor care vin din Ucraina

Vama Siret a fost blocată de protestatari. Aproximativ 200 de utilaje şi camioane sunt parcate în vamă în aşa fel încât să nu se mai poată trece pe lângă ele. Mulţi dintre şoferi au plecat de lângă autovehicule, astfel încât să nu mai fie abordaţi de nimeni care să le ceară să deblocheze drumul.

14 ian. 2024, 19:10
Vama Siret, blocată de protestatari. Fermierii opresc intrarea în țară a TIR-urilor care vin din Ucraina

UPDATE: Protestatarii cer să nu mai treacă niciun transport cu cereale dinsper Ucraina către România. S-au încins spiritele la vamă, protestatarii s-au luat la cearta cu jandarmii. Oamenii revoltati ameninţă că în zilele următoare vor da foc transporturilor cu cereale din Ucraina.

ŞTIREA INIŢIALĂ: În vama Siret, se circulă doar pe o bandă, iar zeci de jandarmi şi politisti s-au mobilizat ca să fluidizeze traficul, dar şi ca să supravegheze ca lucrurile să nu escaladeze.

Protestatarii sunt nemulţumiţi în principal din cauza importurilor de cereale din Ucraina. Ei spun că se importă cereale din Ucraina la preţuri de nimic, în timp ce ei ies în pierdere, deşi au cheltuieli foarte mari. Fermierii se plâng că rămân cu cerealele nevândute, asta în condiţiile în care produsele din Ucraina ar fi de calitate inferioară celor ale noastre.

Citeste si Trafic îngreunat la intrarea în Bucureşti şi în alte oraşe din cauza protestului fermierilor şi transportatorilor. …

Vama Siret, blocată de protestatari. Fermierii opresc intrarea în țară a TIR-urilor care vin din Ucraina

Fermierii sunt, de asemenea, nemulţumiţi şi din pricina blocării subvenţiilor APIA şi de creşterea preţului la combustibil.

În vama Siret, protestatarii s-au luat la ceartă cu ucrainenii care au vrut să intre în România. A ajuns acolo și prefectul județului, care a fost întâmpinat cu huiduieli. Prefectul i-a invitat pe protestatari la prefectură pentru a discuta revendicările lor. Însă aceştia au spus că vor debloca traficul numai dacă vor primi un răspuns favorabil la solicitările lor.

Suntem aici pentru că ne vrem țara înapoi. Am ieșit aici pentru copiii noștri și pentru viitorul acestei țări. Este de datoria a fiecărui cetățean român, să ne facem datoria, să fim vizibili și să ne spunem ofurile„, a spus un protestatar la Antena 3.

Citeste si Momentul în care un luptător SAS a îndreptat arma către o maşină care încerca să spargă barajul poliţiei. Reacţia IPJ: „Scopul a fost acela de a înlătura pericolul la adresa dispozitivului de ordine şi a protestatarilor”. VIDEO