Ninge-n toată Europa: Ungaria, Austra şi Rusia sunt printre cele mai afectate ţări FOTO VIDEO

Ninsorile le fac probleme locuitorilor din Ungaria, Austra şi Rusia. Traficul a fost dat peste cap, iar transportul în comun a înregistrat întârzieri foarte mari.

RomaniaTV.net
18 ian. 2013, 16:22

Situaţia este gravă în vestul Ungariei, unde meteorologii au emis o avertizare de cod roşu de viscol şi vânt. Totodată, Ministerul român al Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru cetăţenii români care doresc să se deplaseze în ţara vecină.

Aceeaşi situaţie este şi în Austria, unde mijloacele de transport în comun nu au circulat sau au avut întârzieri foarte mari. Oamenii au întâmpinat probleme să ajungă la serviciu.

„De obicei, vin aici cu bicicleta, însă cu atât de multă zăpadă este imposibil. Am aşteptat destul de mult timp astăzi în staţie, deoarece tramvaiele nu circulă în această parte a oraşului”, a spus un locuitor din capitala Austriei.

Peste 160 de zboruri din Viena au fost anulate în ultimele 24 de ore.

În Rusia, stratul de zăpadă a ajuns, la Moscova, la 30 de centimetri grosime.”Trebuie să curăţăm zăpada, nu contează dacă este uşor sau greu. Moscova rămâne Moscova, oraşul nostru capitală. Mai mult de atât, acesta este un cartier cu trafic intens. Există o mulţime de maşini, însă trebuie să ne facem treaba”, spus localnicii.

Vremea creează probleme şi în partea cealaltă a continentului. Zeci de zboruri au fost anulate în Marea Britanie, majoritatea de pe aeroportul Heathrow.