Ninge pe Transalpina la începutul verii! Drumarii intervin pentru deszăpezire

Nici nu ai zice că vine vara. Cu o zi înainte de 1 iunie, prima zi de vară, pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România, care traversează din Munții Parâng, a început să ningă.

31 mai 2021, 13:54

Ninge pe Transalpina, deşi calendaristic ne pregătim de începutul verii. Drumarii intervin pe DN 67C pentru deszăpezire.

Circulaţia rutieră pe DN 67C – Transalpina a fost închisă de anul trecut din 20 octombrie, pentru toate categoriile de autovehicule, între km 34+800 (Rânca – Gorj) şi km 79+200 (Curpat – Obârşia Lotrului – Vâlcea). Anul trecut, spre exemplu, circulaţia pe Transalpina a fost reluată pe 23 mai, în timp ce în 2019 abia pe 5 iunie.

Citeşte şi: Prefectul de Gorj, nemulţumit că angajaţii de la Drumuri Naționale Târgu Jiu nu au lucrat în weekend la deszăpezirea Transalpinei

În această periaodă, drumarii din cadrul DRDPCraiova lucrează la deszapezirea și la refacerea semnalizării rutiere pe DN67C – Transalpina. În perioada următoare, imediat ce vremea va permite, vor începe lucrările de refacere a parapetelui afectat de avalanșele din timpul iernii, avalanșe care au antrenat pietre de mari dimensiuni pe partea carosabilă.

Citeşte şi: Cum arată Transfăgărăşanul cu o lună înainte de a începe vara. Drumul este acoperit cu un strat de şase metri de ZĂPADĂ! – FOTO