Ninsoare și viscol la munte. Drumuri acoperite de zăpadă în mai multe județe VIDEO

Meteoroligii ANM au emis alertă meteo cod roșu de viscol la munte. În multe județe a nins abundent în ultimele ore. Stratul de zăpadă depus a ajuns la peste 20 de centimetri. Drumarii au intervenit toată noaptea cu utilajele de deszăpezire, dar și de dimineață. S-a împrăștiat și material antiderapant pe drumuri ca șoferii să poată circula în condiții bune. 

17 ian. 2023, 14:53

Ninge puternic în zona înaltă a Transfăgărășanului. Echipele Secției de Drumuri Naționale Pitești acționează permanent cu autoutilaje cu lamă și material antiderapant pentru a îndepărta stratul de zăpadă. Autoritățile recomandă șoferilor să nu pornească la drum în această zonă fără a avea mașina echipată cu cauciucuri de iarnă.

A nins abundent și s-a depus strat consistent de zăpadă în județul Brașov. În această dimineață DRDP Brașov a acționat cu 100 de utilaje de deszăpezire și a răspândit peste 160 de tone de materiale antiderapante pe drumurile naționale din centrul țării.

Ninsorile au afectat mai ales zonele montane din județul Brașov, în special DN73, în pasul Rucăr – Bran unde a nins abundent la primele ore ale dimineții.

În județul Harghita, drumurile au fost acoperite de ploaie înghețată. Drumarii au intervenit cu 20 de utilaje pe sectoarele de drum național afectate.

Citește și: COD ROȘU de viscol și ninsori la munte și vijelii în mai multe județe. Prognoza meteo ANM actualizată

Probleme sunt și pe drumuri din Hunedoara și Vâlcea. ”Carosabil cu zăpadă îmbibată cu material antiderapant pe unele porțiuni din DN 66A și DN 7A în județul Hunedoara. În cursul dimineții s-a intervenit pe cele două drumuri naționale menționate și pe DN 66, tot în jud. Hunedoara, cu 7 autoutilaje și peste 20 de tone de antiderapant. Nu vă deplasați în zonele montane cu autovehiculele neechipate corespunzător pentru iarnă!”, a transmis CNAIR.

Citește și: Prognoza meteo: Roxana Bojariu anunţă o perturbare în transferul de căldură și umiditate dintre «cuptorul» tropical și «frigiderul» arctic. Curentul Jet, cel ce înconjoară Polul Nord, schimbă tot!

Strat de zăpadă s-a așternut și în zonele înaște din Alba și Bihor.

”DRDP Cluj acționează cu utilaje cu lamă și material antiderapant pe drumurile naționale aflate în administrare DN75, județele Bihor și Alba și pe DN1R, județul Alba”, a mai anunțat CNAIR.

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis alertă cod roșu de viscol pentru zona Carpaților Meridionali. Intensificări ale vântului și cantități însemnate de precipitații vor fi în toată zona montană. La altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali, va fi viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 120…140 km/h, iar vizibilitatea va fi redusă spre zero.

Locuitorii zonelor vizate de avertizarea meteo COD ROȘU au prmit mesaje RO-Alert.