După un weekend geros, vremea începe să se încălzească de Crăciun. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Următoarele zile vor fi dominate de ger, temperaturile urmând să coboare până la -12 grade. Meteorologii prognozează că în Ajunul şi ziua de Crăciun vremea va începe să se încălzească, iar precipitaţiile, slabe cantitativ, vor fi mixte.

RomaniaTV.net
21 dec. 2012, 14:46
După un weekend geros, vremea începe să se încălzească de Crăciun. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Sâmbătă va fi vreme rece, geroasă dimineaţa în estul şi centrul ţării, iar temperatura aerului la amiază va avea valori care sunt mai potrivite pentru regimul termic nocturn din această perioadă a anului, de la -11, -10 grade în  Moldova şi în estul Transilvaniei, până la 0 grade în Banat. Ca aspect, vor fi înnorări temporare şi fulguieli, local la munte şi izolat în restul teritoriului, vânt moderat în Delta Dunării şi slab în celelalte regiuni şi ceaţă în zonele joase, asociată şi cu depunere de chiciură.

În Bucureşti, sâmbătă, va fi o zi rece, cu doar -5 grade în termometre la amiază, pe fondul cerului mai mult noros. Şi pentru că vântul nu dă semne de agitaţie vor fi şi condiţii de ceaţă şi chiciură, mai ales în zorii zilei. Dar nu vor mai fi precipitaţii.

Duminică, vremea se va menţine rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în estul şi sudul ţării, ca şi în zonele depresionare. Peste zi fenomenul meteo de interes este ceaţa, asociată şi cu depunere de chiciură şi prezentă local în zonele joase de relief, iar spre seară apar şi ninsorile, slabe cantitativ, care peste noapte se extind peste toate regiunile intracarpatice. Vântul însă nu crează probleme, iar maximele zilei se încadrează între -12 grade în nordul Moldovei şi 4 grade în sudul Banatului.

Şi în Capitală rămâne vreme rece, cu aproximativ -6 grade în termometre la amiază, căci cerul rămâne mai mult noros, şi, pentru că vântul nu are nicio adiere, sunt şi condiţii pentru ceaţă şi chiciură. Vreme mohorâtă de iarnă, aşadar, şi în ultima zi din săptămână.

Luni tot rece este vremea în regiunile extracarpatice şi în depresiuni, dar în restul ţării se resimte o încălzire, mai pronunţată în vest. Prin urmare, temperaturile zilei pornesc de la -10 grade în Moldova, dar ating 8, 9 grade în Banat. În jumătatea nordică a ţării, pe alocuri, vor fi şi precipitaţii, dar slabe cantitativ, atât ninsori, cât şi lapoviţe sau chiar ploi, aşa că foarte probabil se va produce polei în nord-vest. În sud, ceaţa este prezentă, mai ales dimineaţa, la nivel local şi poate fi asociată şi cu chiciura, iar precipitaţiile lipsesc. Cât despre vânt, doar pe crestele înalte de munte dă semne de agitaţie.

În Capitală, vremea rămâne rece şi luni, maxima temperaturii aerului se va situa în jurul valorii de -6 grade la amiază, în condiţii de cer temporar noros şi condiţii de ceaţă cu chiciură mai ales în orele dimineţii. Nu se anunţă însă nici precipitaţii, nici vânt.

În zilele Crăciunului încălzirea vremii continuă, mai ales în zonele deluroase şi montane, unde va fi timp frumos şi senin. La câmpie însă, ca şi în depresiuni, vor fi înnorări temporare şi ceaţa va fi prezentă la nivel local, asociată izolat şi cu chiciură. Vântul nu dă semne de agitaţie decât pe crestele înalte de munte, iar maximele se încadrează între 0 grade în Moldova şi Lunca Dunării, unde ceaţa persistă, şi 13 grade în Crişana şi Banat. Şi în Capitală de Crăciun ne mai încălzim, maxima atinge 2, 3  grade, deşi sunt condiţii pentru puţină ceaţă, mai ales la începutul zilei.