Ninsoarea de 1 aprilie a paralizat traficul la Moscova GALERIE FOTO

Moscoviţii s-au trezit sub un strat de zăpadă marţi dimineaţă, în ciuda datei din calendar şi a temperaturilor ridicate din ultima decadă a lunii martie. Ninsoarea care a început să cadă încă de luni seara a paralizat traficul marţi în capitala Rusiei, relatează Ria Novosti, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
01 apr. 2014, 11:09

‘În cursul nopţii de luni spre marţi şi în prima parte a zilei de astăzi au căzut aproximativ 17 centimetri de zăpadă. Un astfel de fenomen nu s-a mai înregistrat în ultimii 130 de ani‘, a declarat viceprimarul Moscovei, Piotr Biriukov.

Circa 10.500 de utilaje au fost mobilizate la Moscova şi în suburbii dis-de-dimineaţă pentru degajarea străzilor. ‘Ne-am trasat sarcina ca în decurs de o zi să curăţăm în totalitate capitala şi periferia de zăpadă’, a adăugat el.

În următoarele opt zile, la Moscova şi în împrejurimi, temperatura va coborî pe timpul nopţii între minus 5 şi minus 9 grade, dar în timpul zilei se aşteaptă ca mercurul din termometre să treacă de zero grade.

‘Iarna a revenit la Moscova şi aceasta nu este o glumă de 1 aprilie’, a constatat, la rândul său, primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, care i-a convocat pe responsabilii din subordine pentru stabilirea unui plan de măsuri destinate să degajeze traficul în condiţii de vreme rea.