Sunt prognozate noi NINSORI ABUNDENTE. Cum se pregătesc autorităţile pentru valul trei de zăpadă

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri seara, la România TV că de luni sunt aşteptate din nou ninsori abundente în Bucureşti. Firea a precizat că, în ceea ce priveşte autorităţile, acestea sunt în teren pregătite să intervină, însă face apel la cetăţeni, asociaţiile proprietarilor şi a agenţilor economici să ajute la deszăpezire şi să cureţe de zăpadă zonele în care aceştia se află.

13 ian. 2017, 18:12

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că săptămâna viitoare sunt prognozate ninsori abundente. În aceste condiţii, primarul a precizat că autorităţile sunt pregătite să intervină. Mai mult, chiar dacă „ne aşteaptă o săptămână grea”, Firea a menţionat că şcolile nu vor mai fi închise.

Citeşte şi Gabriela Firea: Se redeschid toate şcolile, grădiniţele şi creşele, luni 16 ianuarie

„Anul acesta am avut ninsoare abundentă, un strat de 63 de cm. Acum suntem în comandament de iarnă şi pregătim vârful de ninsoare de săptămâna viitoare, pentru că luni seara va ninge, marţi de asemenea va ninge abundent, miercuri şi joi va mai scădea ninsoarea în intensitate. Ne aşteaptă încă o săptămână grea în Capitală şi în zona limitrofă. Trebuie să facem faţă, atât autorităţi, cât şi cetăţeni, valului de ninsori. Suntem în teren, în grafic, chiar realizăm modul de a interveni eficient luni seara pentru că va începe să ningă. Pe parcursul zilei de marţi şi, de asemenea, miercuri, deoarece cursurile nu au început în această săptămână, dar ele sunt anunţate să înceapă de luni. Rugămintea va fi şi vom anunţa la comandamentul de luni către şcoli, către directori prin discuţii cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Inspectoratul Şcolar să fie înţelegere pentru elevii care vor întârzia marţi dimineaţa la şcoală. Luni începe şcoala, se deschid creşele şi grădiniţele. Luni seara e posibil să anunţăm începerea cursurilor de la 9 dimineaţa, nu de la 8, tocmai pentru a da posibilitatea tuturor elevilor să ajungă la timp la cursuri, dar cursurile nu se mai întrerup, deşi vremea în Bucureşti va fi destul de dificilă”, a declarat, la România TV, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Mai mult decât atât, Gabriela Firea face apel la cetăţeni, asociaţiile de proprietari şi a agenţii economici să colaboreze cu autorităţile pentru o deszăpezire mai eficientă.

Trotuarele din proximitatea blocurilor sau a caselor sunt în responsabilitatea asociaţiilor proprietarilor şi a agenţilor economici. Nu toate asociaţiile şi-au luat măsuri pentru a se ocupa de deszăpezire. Am mers în faţa unor blocuri, cartiere, unde nu se mai putea pătrunde şi am fost anunţaţi să intervenim. Ca prioritate, am deszăpezit accesul pentru spitale, dispensare, şcoli, instituţiile statului, staţiile RATB. Pe proprietate privată nu poate interveni ADP, e în competenţa proprietarului să cureţe în exterior şi ţurţurii. Trebuie să existe o colaborare între autorităţi şi cetăţeni sau firme ca împreună să depăşim aceste situaţii„, a declarat Firea.

Citeşte şi Salubritatea şi deszăpezirea în centrul Capitalei ar putea fi gestionate de Primăria Bucureşti


loading...
Partenerii noștri