Ninsori abundente în Italia. Drumuri blocate, case şi maşini îngropate de zăpadă

Nordul Italiei a fost paralizat în urma ninsorilor abundente. Drumurile au fost blocate, iar casele şi maşinile oamenilor au fost îngropate de zăpadă.

05 ian. 2021, 10:55
Ninsori abundente în Italia. Drumuri blocate, case şi maşini îngropate de zăpadă

Ninsori abundente în Italia. Societatea Meteorologică Alpino-Adriatică a postat pe Twitter videoclipuri din zona de nord-est a Italiei, Comelico, lângă graniţa cu Austria.

Ninsori abundente în Italia. Zăpada a blocat intrările în clădiri

Zăpada a blocat intrările în clădiri, iar micul sat Sappada, din regiunea Friuli-Veneţia Giulia, a fost îngropat aproape cu totul, potrvit Mediafax. 

Autorităţile au intervenit pentru cuărţarea drumurilor de zăpadă.

În regiunea Veneto, pompierii au raportat că au folosit o „pisică de zăpadă” – un vehicul mare, cu şenile construit pentru a călători prin zăpadă – pentru a salva o familie blocată într-o zonă îndepărtată.

Meteorologii spun că se aşteaptă mai multă zăpadă în regiunea în zilele următoare.

Vremea a luat-o razna. Japonia aşteaptă o furtună masivă de zăpadă, mai mulţi oameni au fost înghiţiţi de o alunecare de teren în Norvegia

Citeşte şi Prognoza meteo în ianuarie. Vreme caldă şi precipitaţii însemnate, apoi vine frigul

Potrivit prognozei Agenţie Meteorologice din Japonia, ninsori abundente se vor produce în nordul şi estul Japoniei, precum şi în regiunile de coastă de la Marea Japoniei începând de miercuri şi continuând pe parcursul săptămânii.

Pentru regiunea Hokuriku, sunt prognozate cantităţi de 80 de centimetri de zăpadă şi până la 50 de centimetri pentru estul şi nord-estul Japoniei într-un interval de 24 de ore până joi dimineaţă, a mai precizat agenţia.

La mijlocul lunii decembrie, peste 2.000 de vehicule au rămas blocate din cauza ninsorii timp de două zile pe o autostradă din prefectura Niigata, la nord-vest de Tokyo.

În Norvegia, mai multe clădiri s-au prăbuşit, iar oamenii au fost evacuaţi, după o masivă alunecare de teren. Alarma despre alunecarea de teren din municipiul Gjerdrum din Romerike a fost declanşat miercuri dimineaţă, la ora locală 04:00, după cum transmite Deutsche Welle.

Alunecarea de teren a avut loc la sud de centrul Ask, la vest de drumul naţional 120. Peste 150 de persoane au fost evacuate şi cel puţin cinci rănite.

Poliţia descrie această alunecare de teren drept un dezastru, a declarat şeful Roger Pettersen. Oamenii legii au fost contactaţi de persoane disperate aflate în zona alunecării de teren. Răniţii au fost transportaţi la spital şi la camera de urgenţă. În plus, o casă de bătrâni a fost evacuată, alături de locuitorii unor alte imobile din împrejurimi.

 


loading...