Ninsori abundente în Japonia. Stratul de zăpadă măsoară doi metri

Ninsori abundente în Japonia. Stratul de zăpadă măsoară doi metri, iar mai multe gospodării sunt izolate şi fără curent. Autorităţile au convocat şedinţă de urgenţă, potrivit Reuters.

17 dec. 2020, 17:27
Ninsori abundente în Japonia. Stratul de zăpadă măsoară doi metri

Ninsori abundente în Japonia. Stratul de zăpadă măsoară doi metri, după ce în ultimele zile a nins fără oprire. mai multe drumuri sunt blocate.

Comunitățile din centrul Japoniei și de-a lungul coastei de nord au rămas izolate, 10.000 de gospodării rămânând fără curent electric.

Guvernul din Japonia a convocat joi o reuniune de urgență, scrie Reuters, citată de Mediafax.

Cele mai mari probleme sunt în prefecturile Niigata și Gunma, unde zăpada a ajuns la 2 metri în trei zile, potrivit radioului public din Japonia – NHK, care a publicat și imagini de la fața locului.

Citeşte şi Prognoza meteo ANM pentru două săptămâni. Cum va fi vremea de Crăciun în Bucureşti şi celelalte regiuni

Ninsori abundente în Amercia. Autorităţile sunt în alertă

Ninsori abundente se aşteaptă şi în America. Şcolile din New York s-ar putea închide, iar autorităţile le-au transmis oamenilor să ia în serios anunţurile meteorologilor.

Se aşteaptă ca în urma ninsorilor să se depună un strat de 60 cm de zăpadă.

„Vom avea un amestec de ploaie, zăpadă și poate ceva lapoviță și ploaie înghețată”, a spus Sarah Johnson, meteorologă din New Jersey, potrivit skynews.

Primarul din New York informează că maşinile de împrăştiat sare şi plugurile de zăpadă sunt pregătite să acţioneze în tot oraşul. Navetiştii sunt sfătuiţi să folosească transportul public, sau să rămână acasa.