Ploile abundente şi vântul puternic au perturbat transporturile în Franţa şi Marea Britanie VIDEO

Rafale puternice de vânt şi ploi abundente au afectat, luni, Franţa şi Marea Britanie unde două persoane au murit, perturbând puternic transporturile între cele două ţări şi privând mii de locuinţe franceze de electricitate.

24 dec. 2013, 08:07
Ploile abundente şi vântul puternic au perturbat transporturile în Franţa şi Marea Britanie VIDEO

Un bărbat şi o femeie au murit în Marea Britanie în două accidente separate. Corpul bărbatului a fost găsit într-un râu din nordul Angliei în timp ce femeia s-a înecat într-un râu în apropiere de Bethesda, în Ţara Galilor, potrivit Mediafax.

În Franţa, un bărbat de naţionalitate rusă a fost căutat în largul coastelor Brest după ce a căzut de pe o navă cargo din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cu valuri de până la 6-7 metri şi rafale de vânt de aproape 120 de kilometri pe oră.

În cursul serii, aproape 18.000 de locuinţe erau lipsite de electricitate între întreaga regiune Bretania din vestul Franţei iar zborurile de pe aeroportul Brest au fost perturbate.

Transporturile feroviare au fost de asemenea afectate în nord-vestul ţării mai ales între Caen şi Cherbourg după ce un copac a căzut pe calea ferată.

Bretania şi Normandia au fost afectate de furtuna „Dirk” însoţită de vânt puternic, iar în toată Franţa 23 de departamente au fost plasate sub cod portocaliu pentru vânt puternic.

În Marea Britanie, 30 de zboruri din 1.300 au fost anulate pe aeroportul Heathrow din Londra, primul din lume în ceea ce priveşte numărul de pasageri. Majoritatea avioanelor afectate efectuau legături pe distanţe medii, iar pasagerilor li s-au oferit alte zboruri, conform unei purtătoare de cuvânt a aeroportului.

Toate zborurile de pe aeroportul Southamptom, din sudul Angliei, care serveşte zboruri pe distanţe scurte şi medii au fost suspendate.

Companiile naţionale de trenuri au redus de asemenea serviciile sau au anulat unele trenuri.

Rafale puternice de vânt s-au înregistrat şi în Irlanda, unde peste 5.000 de linii telefonice au fost dezafectate.

Mai multe legături maritime au fost întrerupte în Canalul Mânecii între Franţa şi Marea Britanie sau Spania, după avertizări de vânt puternic până marţi în întreg nord-vestul Franţei.

Serviciile meteorologice britanice MET au emis un cod portocaliu de ploi pentru noaptea de luni spre marţi în jumătatea de sud a Angliei şi Ţării Galilor.

Rafale de vânt de până la 140 de kilometri pe oră au fost înregistrate luni în Ţara Galilor, conform MET.

Perturbările transporturilor ar putea fi foarte importante„, a prevenit Emma Comptom, meteorolog al MET.