Ninsori ca în miez de iarnă în România. Mai multe drumuri din centrul țării sunt acoperite de zăpadă

Ninsori ca-n plină iarnă în centrul țării. Drumarii au intervenit cu zeci de utilaje și materiale antiderapante. De asemenea, în patru județe sunt avertizări cod galben de viscol în următoarele ore. Rafale de peste 100 km/h lovesc în zona de munte.

21 mart. 2024, 10:38

Ninsorile au revenit în unele zone din centrul ţării, printre care judeţele Braşov şi Covasna, unde s-a intervenit cu utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante pentru fluidizarea traficului rutier. În ultimele 12 ore s-a acţionat cu 54 de utilaje de deszăpezire în zonele afectate şi au fost răspândite peste 200 de tone de materiale antiderapante pe mai multe drumuri naţionale, printre care DN1 şi DN 10.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că sunt precipitații sub formă de ninsoare, cu strat subțire de zăpadă frământată pe carosabil, în județul Brașov, pe DN 1 Brașov – Predeal, DN 1A Brașov – Cheia, DN 13 Măieruș – Rupea și DN 73A Predeal – Râșnov.

Citește și: Cod galben de viscol în zona de munte din patru județe. Vântul va depăși 100 km/oră

Se circulă în condiții de iarnă, fără precipitații la această oră, și pe raza județului Harghita, pe DN 12C (Lacu Roșu) și pe DN 15 (Borsec).

Drumarii au intervenit cu utilaje pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil pe mai multe drumuri din zona montană.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, traficul se desfășoară pe un carosabil umed, cu precipitații izolate sub formă de ploaie slabă, cu vizibilitate bună.

Citește și: Cum va fi anul 2024 din punct de vedere meteorologic. Directorul ANM Elena Mateescu: Se spune că ne aflăm deja într-un prag de alertă de cod roşu

Polițiștii le recomandă șoferilor să adapteze viteza la condiții meteo-rutiere, să mărească  distanța de siguranță între autovehicule, asigurându-se foarte bine înainte schimbarea direcției și să evite manevrele riscante.