NINSORI în Europa. Maşini înzăpezite, oameni blocaţi pe şosele, accidente în lanţ VIDEO

Mii de oameni au rămas blocaţi pe şosele din Europa, iar accidentele s-au ţinut lanţ, multe locuinţe au rămas fără curent electric. Ninsorile abundente au lovit puternic Franţa, Marea Britanie, Spania, dar şi Serbia, Ungaria, Slovenia sau Croaţia.

RomaniaTV.net
29 dec. 2014, 14:45

Vremea rea a făcut victime în Slovenia, unde 50 de maşini s-au ciocnit. Un elveţian în vârstă de 25 de ani a murit, iar alte 29 de persoane au fost rănite. Accidentul în lanţ s-a produs în sud-vestul ţării, din cauza poleiului şi a vizibilităţii reduse.

Situaţia este dramatică şi în Croaţia. Stratul de zăpadă a depăşit în unele zone 40 de centimetri. Mai multe drumuri sunt blocate, iar porturile au fost închise.

Sudul şi sud-vestul Ungariei este acoperit de nămeţi, iar vântul bate cu putere. Sute de utilaje au fost scoase pe şosele pentru a curăţa zăpada, însă fac faţă cu greu situaţiei.

În Franţa, după un weekend de coşmar, în care circa 15.000 de oameni au rămas blocaţi din cauza zăpezii în Alpi, iarna face în continuare probleme. Temperaturile vor ajunge la minus 10 grade în nord-estul ţării. Astfel că mai multe oraşe şi-au suplimentat numărul de adăposturi pentru oamenii străzii.

Între timp, Marea Britanies-a confruntat cu cea mai geroasă noapte din acest sezon, au fost minus 9 grade Celsius. Ploaia urmată de îngheţ a provocat haos pe drumuri la sfârşitul săptămânii, iar numeroşi şoferi din Sheffield au fost nevoiţi să îşi abandoneze maşinile după ce au rămas înzăpeziţi. Peste 100.000 de locuinţe au rămas fără electricitate.


loading...