Ninsori în România de vineri noaptea. Avertizare meteo COD GALBEN pentru 11 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avetizare meteo cod galben de ninsori pentru 11 judeţe. Alerta va intra în vigoare de vineri seara.

20 nov. 2020, 11:42
Ninsori în România de vineri noaptea. Avertizare meteo COD GALBEN pentru 11 judeţe

Ninsori în România. ATENȚIONAREA METEOROLOGICĂ COD GALBEN este valabilă în intervalul 20 noiembrie, ora 20:00 – 21 noiembrie, ora 14:00, când sunt aşteptate ninsori moderate cantitativ, conform ANM.

În cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent. Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (20 /21 noiembrie) și în prima parte a zilei de sâmbătă (21 noiembrie) în sudul și sud-vestul Transilvaniei, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Ninsori în România. De asemenea, a fost actualizată INFORMAREA METEOROLOGICĂ, valabilă între 20 noiembrie, ora 15:00 – 21 noiembrie, ora 14:00.

În intervalul menționat temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, iar mai ales în centru, sud-vest și în zona de munte cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. La munte treptat vor predomina ninsorile.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice și vestice în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 60…70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile.

Citește și: PROGNOZA METEO 20 noiembrie. De când începe să ningă în România. Cum va fi vremea în weekend


loading...