PROGNOZA METEO 20 noiembrie. De când începe să ningă în România. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO 20 noiembrie. Vremea intră într-o proces de răcire în toată ţara. Vineri, la prânz, în zonele montane va începe să ningă şi se va depune strate de zăpadă. în restul teritoriului vor fi ploi, dar spre seară și noaptea, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în Transilvania și în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

RomaniaTV.net
19 nov. 2020, 16:30
PROGNOZA METEO 20 noiembrie. De când începe să ningă în România. Cum va fi vremea în weekend

PROGNOZA METEO 20 noiembrie. 

Vremea va fi în general închisă și va intra într-un proces de răcire. Aria precipitațiilor va fi în extindere și va cuprinde în cursul zilei vestul, nordul și centrul țării, iar din orele serii local și celelalte regiuni, potrivit ANM. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. În toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpații Meridionali. În restul zonelor, ziua vor fi mai ales ploi, iar seara și noaptea, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în Transilvania și în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia. În a doua parte a nopții, cerul se va degaja în vestul și nord-vestul teritoriului, iar precipitațiile vor înceta. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice, estice și sud-estice, cu viteze în general de 40…50 km/h, iar la munte rafalele vor depăși temporar 60…70 km/h, în special pe creste, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade. La începutul intervalului, pe alocuri, în zonele joase, va mai fi ceață.

PROGNOZA METEO 20 noiembrie. La București cerul va prezenta înnorări, iar în cursul nopții va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului, când viteza la rafală va atinge 35…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 4 grade.

Citeşte şi: Vin ninsorile în România. Meteorologii anunţă vreme rece şi vânt puternic. Alertă meteo ANM

 

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea va continua să se răcească și va deveni rece pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului în centrul, sudul și estul țării. Se vor semnala precipitații mai ales sub formă de ninsoare în sudul Transilvaniei, mixte în Oltenia și local în Muntenia, iar în Dobrogea predominant ploi. La munte, temporar va ninge în general slab, îndeosebi în zona Carpaților Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, ziua în est, sud-est și în extremitatea de vest și pe arii mai restrânse în rest, în general cu viteze de 40…50 km/h, iar la munte, în special pe creste, rafalele vor depăși temporar 60…70 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -9 şi 0 grade. În zonele joase, mai ales noaptea, se va semnala pe arii restrânse ceață.

București. Vremea se va răci. Cerul va fi mai mult noros ziua când temporar va mai ploua, apoi va deveni variabil, iar spre dimineaţă vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad, mai scăzută, spre -4 grade, în zona preorășenească.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO NOIEMBRIE. Vreme rece cu temperaturi negative la finalul lunii şi ploi

 

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi în general frumoasă, dar rece pentru această dată mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a intervalului în regiunile nordice, unde izolat vor fi posibile precipitaţii slabe. Vântul va sufla tare la munte, îndeosebi în Carpații Orientali şi estul celor Meridionali, unde rafalele vor depăşi 75…85 km/h, temporar spulberând zăpada depusă anterior, iar în restul teritoriului va fi slab şi moderat, cu intensificări trecătoare în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10…0 grade. În orele dimineţilor, în zonele joase din sud şi centru, pe spaţii mici se va forma ceaţă.

București. Vremea va fi predominant frumoasă, dar rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad, mai scăzută în zona preorăşenească, unde vor fi condiţii de ceaţă.

 

PROGNOZA METEO LUNI. Valorile termice vor fi în creştere în majoritatea zonelor şi se vor situa în general în jurul celor specifice pentru ultima decadă a lunii noiembrie, totuşi la începutul zilei vremea va fi încă rece; temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 12 grade, iar cele minime între -4 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 5…6 grade pe litoral. Cerul se va înnora treptat în regiunile din jumătatea de nord a ţării, unde pe alocuri vor fi precipitaţii slabe; la munte vor fi mai ales ninsori, în Maramureş şi Transilvania se vor semnala precipitaţii mixte, iar în Crişana şi Moldova vor predomina ploile. Pe spaţii mici se va depune polei. În restul teritoriului cerul va fi parţial noros, ploile vor fi posibile izolat, iar în orele dimineţilor pe alocuri se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, trecător viscolind sau spulberând zăpada.

București. Valorile termice vor fi în creştere uşoară şi se vor situa în jurul mediilor multianuale ale perioadei, totuşi la începutul zilei vremea va fi încă rece. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Valorile termice diurne se vor situa peste cele normale în ultima decadă a lunii noiembrie, iar cele minime nocturne vor fi apropiate de specificul perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă, dar vor fi condiţii de ceaţă.