Ninsori, lapoviţă şi ploi începând din această seară în România. Este vizat şi Bucureştiul. Alertă meteo ANM

Vremea se răceşte şi revin ninsorile, lapoviţa şi ploile. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo valabilă în intervalul 19 februarie, ora 20:00 – 20 februarie, ora 18:00. Este vizată şi Capitala.

19 feb. 2021, 12:25
Ninsori, lapoviţă şi ploi începând din această seară în România. Este vizat şi Bucureştiul. Alertă meteo ANM
Ninsori, lapoviţă şi ploi începând din această seară în România. Este vizat şi Bucureştiul. Alertă meteo ANM

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo valabilă în intervalul 19 februarie, ora 20:00 – 20 februarie, ora 18:00. Sunt aşteptate ninsori moderate cantitativ, precipitații mixte și polei.

„În intervalul menționat, în nordul, nord-estul și local în centrul teritoriului, iar din dimineața zilei de sâmbătă
(20 februarie) și în regiunile sud-vestice și pe arii restrânse în cele sudice, vor fi perioade în care se vor semnala
precipitații sub formă de ninsoare și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, care vor favoriza formarea
poleiului. La munte temporar va ninge.
Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ (cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 10…15
l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent”, informează ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo lunară. „Babele” aduc vreme schimbătoare în martie 2021

 

Ninsori în weekend la Bucureşti

Meteorologii au emis şi o prognoză specială pentru Bucureşti, unde sunt aşteptate ninsori în weekend.
În intervalul 19.02.2021, ora 20:00 – 20.02.2021, ora 18:00 cerul va avea înnorări, iar din dimineața zilei de sâmbătă (20 februarie) se vor semnala precipitații, slabe cantitativ, sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie și vor fi condiții de polei. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -4…-2 grade, iar maxima termică a zilei de sâmbătă se va situa în jurul valorii de 3 grade.

Citeşte şi: Municipiul Braşov reintră în SCENARIUL ROŞU. Restaurantele, cinematografele, instituțiile de cultură se închid două săptămâni

 

Prognoza meteo în weekendul 20 – 21 februarie

Sâmbătă, cerul, variabil în extremitatea de nord-vest a țării, va avea înnorări și se vor semnala precipitații, cu precădere pe parcursul zilei, în rest. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte și în Moldova, predominant ploi în Banat și Oltenia și mixte în rest. Pe arii restrânse se va forma polei. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 0 şi 10 grade, iar cele minime între -7 și 2 grade, ușor mai scăzute în depresiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în sud-est. Dimineața și mai ales noaptea vor fi condiții să se formeze ceață.

În București, vremea va fi în ușoară încălzire, astfel încât temperatura maximă va fi de 2…4 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad. Cerul va avea înnorări și, trecător, vor fi precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab până la moderat. Spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ceață.

 

DUMINICA, vremea va fi caldă pentru această dată în vestul, nordul și centrul țării, precum și în zonele de deal și de munte și normală termic în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 3…5 grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei şi 11…12 grade în Banat și Crișana, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 și 4 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -11 grade. Cerul va fi variabil, dar în primele ore ale zilei și noaptea, în zonele joase de relief, mai ales din estul și sudul țării, va fi ceață sau nori de nivel jos. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu unele intensificări pe crestele montane înalte.

București. Vremea va deveni normală termic pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 5…7 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad. Cerul va fi temporar noros și vântul va sufla slab până la moderat. Dimineața și, mai ales, noaptea, vor fi condiții de ceață.