Ninsori la munte în toiul verii. Vreme extremă în România VIDEO

Deşi suntem în iunie şi ar trebuie să ne bucurăm de vreme însorită cu temperaturi estivale, iată că vremea ne joacă feste. În ultimele zile, ploile şi vijeliile au făcut prăpăd în multe zone din România. La munte, în Bucegi, a nins.

14 iun. 2021, 12:34

Ninsori la munte în toiul verii. Vremea s-a răcit şi la altitudini mari în Munţii Bucegi s-a depus un nou strat de zăpadă. Meteorologii anunţaseră că în noaptea de duminică spre luni şi pe parcursul zilei de luni, vremea se răceşte şi apar precipitaţii mixte pe creste.

Drumarii intervin pentru deszăpezire şi pe Transfăgărăşan. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei regionale de drumuri Braşov, Robert Elekes, a declarat pentru news.ro că drumarii intervin cu escavatoare, freze de zăpadă, încărcătoare frontale pentru deszăpezirea părţii superioare a drumului, el menţionând că, în funcţie de condiţiile meteo, Transfăgărăşanul ar putea fi deschis la 1 iulie.

În ultimele zile, la munte, la peste 1800 de metri altitudine, s-au înregistrat temperaturi minime cuprinse între 1 şi 6 grade Celsius, în scădere către -4 până la 0 grade în noaptea de 13/14 iunie. Temperaturi maxime arătate de termometre la altitudini mari sunt cuprinse între 6 şi 11 grade, în scădere către 0 la 3 grade în ziua de 14 iunie, conform sursei citate.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic pentru zona de munte a judeţelor Gorj, Vâlcea, Caraş-Severin şi Hunedoara, valabile până la ora 18:00.

Potrivit meteorologilor, în cele patru judeţe, la altitudini de peste 1.800 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăşi la rafală 90-100 km/h.

Citeşte şi: Ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii până miercuri seara

 

Meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au anunţat că la munte, la începutul acestei săptămâni, vremea va fi răcoroasă şi se vor înregistra valori diurne de 8…16 grade şi nocturne de 2…8 grade.

Ulterior, vremea se va încălzi, devenind normală pentru a doua jumătatea a lunii iunie. Temperaturile maxime vor fi de 14…22 de grade, iar minimele de 8…14 grade, iar până la sfârşitul perioadei nu sunt estimate variaţii termice semnificative.
În special în primele zile ale intervalului, aversele vor fi frecvente şi local însemnate cantitativ, dar probailitatea de ploaie va fi ridicată şi în cea de-a doua săptămână.

Citeşte şi: Prognoza meteo 14 iunie. Vreme rece cu ploi şi vijelii în Bucureşti şi alte 28 de judeţe