Ninsori puternice la munte, copaci doborâţi de vânt la Bucureşti. Temperaturile au scăzut dramatic VIDEO

Fenomene extreme la această oră, la munte a început deja să ningă. Meteorologii anunţă că temperaturile au scăzut sub zero grade.

18 sept. 2022, 10:15

Ninsori puternice la munte. Meteorologii anunţă în următoarea perioadă vreme severă, vijelii şi ninsori în zona montană.

UPDATE: Drumarii intervin duminică pe Transalpina, unde a nins, şi recomandă şoferilor să evite deplasarea în zonă dacă nu au autovehicule echipate de iarnă.

”Lapoviţă şi ninsoare pe DN 67C, Transalpina, zona montană. Evitaţi deplasarea dacă nu aveţi autovehicule echipate de iarnă! În zonă acţionează un echipaj de intervenţie din cadrul districtului Rânca şi un utilaj echipat cu lamă şi material antiderapant”, conform unui mesaj de pe pagina de Facebook a Direcţiei Generale de Drumuri şi Poduri Craiova.

De asemenea, lucrătorii de la DRDP Craiova le transmit şoferilor ca, dacă au probleme cauzate de aderenţă, să nu continue deplasarea, ci să aştepte să treacă utilajul cu material antiderapant şi să ceară ajutorul echipei de la drumuri.

Ninsori puternice la munte, val de frig şi vijelii. Cât durează vremea urâtă

Citeşte şi Prognoza meteo actualizată. Vortexul polar se formează cu repeziciune, cum va fi iarna 2022-2023 în România

În intervalul 18-09-2022 ora 10:00 – 18-09-2022 ora 16:00, în zonele de munte ale judeţelor Bacău, Suceava, Neamţ şi Vrancea este cod portocaliu de vreme rea.

La altitudini de peste 1600 m vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 90…110 km/h, iar la altitudini mai mari de 2000 m va ninge viscolit.

Potrivit meteorologilor, duminică, vremea va fi vântoasă și se va răci în toată țara, devenind deosebit de rece pentru această dată în vest, nord şi centru. Vântul va avea intensificări, mai susţinute în sud, est, centru și la munte, unde vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

În regiunile intracarpatice nebulozitatea va fi persistentă îndeosebi pe parcursul zilei, temporar va ploua, iar cantitățile de apă vor mai depăși, pe suprafețe mici, 20 l/mp.

La munte, la altitudini în general de peste 1500 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat ploi. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 13 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Reamintim că este în vigoare şi o avertizare meteo de precipitaţii până duminică la prânz, iar de duminică de la ora 2:00 până seara este alertă de vânt puternic în majoritatea judeţelor.

”În Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi nordul Carpaţilor Orientali, precum şi în sudul Banatului se vor acumula cantităţi de apă ce vor depăşi 40…50 l/mp şi izolat 60…70 l/mp.

Începând cu a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, estul, centrul teritoriului şi la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi 80…100 km/h”, precizează meteorologii.

Vântul puternic a făcut deja ravagii în Capitală

În Bucureşti vijelia a făcut prăpăd:

DN 4 Frumusani copac cazut
Str Husi copac pe auto
Calea Victoriei cu Mihai Voda stalp pe auto
Aleea Somesul Mic copac pe auto
Sos Dobroiesti copac pe auto
Str Mesterul Manole creanga
Str Uioara copac pe auto
Str Soltuzului copac cad crengi
Aleea Codrii Neamtului copac pe 3 auto
Str Lacramioarei tabla sta sa cada
Str George Calboreanu bucati de tencuiala
Str Trestiana copac cazut
Str Postavarul copac pe doua auto
Str Moinesti tabla pericol sa cada
Aleea Fizicienilor copac pe auto
Str Grigore Mora copac pe auto
Intrarea Titan copac cazut
Voluntari str Eroilor 118 table stau sa cada
Blvd Iuliu Maniu 20 caderi de tencuiala
Sos Berceni hala IMGB se desprind bucati de constructie
Blvd Alexandru Ioan Cuza copac cazut pe strada
Blvd Iuliu Maniu 128 metrou Grojului copac pe auto
Sos Mihai Bravu 119 copac cazut

Citeşte şi PROGNOZA METEO lunară. Vremea se schimbă radical, vom avea ninsori la munte!

Cum va fi vremea în următoarele zile

Prognoza meteo 19 septembrie 2022

Vremea se va menține deosebit de rece în vestul, nordul și centrul ţării, iar în celelalte zone valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, pe arii extinse în regiunile intracarpatice și doar trecător și pe suprafețe mici în rest.

La altitudini în general de peste 1800 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, iar ziua, local și în sud-vest, nord-vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și posibil ploi slabe spre seară. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 7…10 grade.

Prognoza meteo 20 septembrie 2022

Valorile termice vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă cu precădere în vest, centru şi nord unde vremea se va menţine deosebit de rece, iar în sud şi sud-est va fi răcoroasă. În regiunile intracarpatice și în zonele montane vor fi înnorări persistente şi va ploua pe arii extinse, pe alocuri moderat cantitativ.

La munte, la altitudini de peste 1800 m, se vor semnala precipitații sub formă de lapoviţă şi trecător ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi pe arii restrânse, în special în dealurile subcarpatice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi izolat în restul zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 grade în depresiunile intramontane şi 13 grade pe litoral. Izolat se va forma ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi răcoroasă, cu valori termice în scădere faţă de ziua anterioară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 20…22 de grade, iar cea minimă de 6…8 grade.

Prognoza meteo 21 septembrie 2022

Vremea va fi mult mai rece decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii septembrie în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorări şi va ploua temporar în cea mai mare parte a ţării. La munte, la peste 1600 m altitudine, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, în extremitatea de sud-vest şi pe litoral.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade. Izolat se va semnala ceaţă.

Prognoza meteo 22, 23, 24 septembrie 2022

Vremea va fi rece pentru ultima decadă a lunii septembrie, astfel că temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 5…8 grade. Cerul va avea înnorări în special ziua când vor fi posibile ploi slabe, trecătoare. Vântul va sufla slab până la moderat. Spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă.