Ninsori puternice și viscol în 26 de județe. Noi alerte meteo COD GALBEN pentru următoarele trei zile. Va ninge și la București

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele trei zile. Meteorologii anunță ninsori și viscol în zonele montane din 26 de județe până duminică seara.

03 feb. 2023, 10:06
Ninsori puternice și viscol în 26 de județe. Noi alerte meteo COD GALBEN pentru următoarele trei zile. Va ninge și la București

Vine cel mai puternic val de ger din aceasta iarna, temperaturile vor ajunge la -8 grade in Bucuresti si chiar -20 la munte. Administrația Națională de Meteorologie au transmis o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 3 februarie, ora 10 – 5 februarie, ora 18, când sunt așteptate ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului.

Citește și: PROGNOZA METEO. Ninsori abundente şi ger, stratul de zăpadă va depăşi 30 cm în weekend. Cel mai dur episod de iarnă al anului

”Aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării.

Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 50…60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65…75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.

De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice”, a transmis ANM.

Citește și: Vine cel mai puternic val de ger din această iarnă. Temperaturile scad până la minus 20 de grade. Haos pe șoselele din țară din cauza ninsorii

De asemenea, a fost emisă ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru 03 februarie, ora 20 – 05 februarie, ora 18 când sunt așteaptate ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte.

”În intervalul menționat temporar va ninge și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută. În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30…40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă”, a transmis ANM.

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Temporar cerul va avea înnorări și din seara zilei de vineri (3 februarie) trecător vor fi precipitații slabe, ninsori noaptea, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (4 februarie) și sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări duminică, când vor fi viteze în general de 40…45 km/h. Temperatura maximă va scădea semnificativ, de la 8…9 grade vineri, până în jurul valorii de 1 grad duminică, iar cea minimă va fi de -2…0 grade.