PROGNOZA METEO. Ninsori abundente şi ger, stratul de zăpadă va depăşi 30 cm în weekend. Cel mai dur episod de iarnă al anului

Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice şi va avea înnorãri temporare în restul teritoriului. La munte va ninge, în Maramureş şi în Transilvania vor fi predominant ninsori, iar în celelalte regiuni, pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte (averse de lapoviţã, mãzãriche, ninsoare şi trecãtor ploaie).

02 feb. 2023, 14:30
PROGNOZA METEO. Ninsori abundente şi ger, stratul de zăpadă va depăşi 30 cm în weekend. Cel mai dur episod de iarnă al anului

PROGNOZA METEO VINERI

TARA
Valorile termice vor fi uşor peste mediile multianuale în sudul teritoriului, iar în rest se vor situa în jurul celor caracteristice datei. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros şi local vor fi precipitaţii slabe, sub formã de ninsoare la munte, în nord-vest şi parţial în centru şi mai ales ploaie şi lapoviţã, pe arii restrânse în rest. Noaptea, nebulozitatea şi precipitaţiile predominant sub formã de ninsoare se vor extinde treptat şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţãrii, iar în jumãtatea de nord-vest, cu precãdere în zonele mai înalte de relief, cantitãţile de apã vor fi însemnate (15…25 l/mp). În Carpaţii Occidentali, în vestul Carpaţilor Meridionali şi în Dealurile de Vest se va depune strat nou de zãpadã, pe alocuri mai consistent. Izolat vor mai fi condiţii de polei. Vântul va continua sã aibã intensificãri la munte, cu viteze mai mari în zona înaltã (peste 70…80 km/h), şi va fi viscol, dar local şi temporar şi în celelalte regiuni (în medie cu 45…55 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 6 grade, cu valori mai ridicate în Muntenia şi Oltenia, pânã în jur de 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 3 grade.

Vreme ca în Siberia în mai multe zone. Indicele de temperatură a scăzut până la minus 51 unităţi!

BUCURESTI
Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii ca ziua sã se semnaleze, cu totul trecãtor, precipitaţii slabe, mai ales sub formã de ploaie, iar în a doua parte a intervalului va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 6…8 grade, iar cea minimã de -2…0 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA

TARA
Vremea va intra într-un proces de rãcire ce se va resimţi semnificativ în special la valorile termice nocturne în majoritatea zonelor, dar cu precãdere în nord-vest şi în centru unde local va fi ger. În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros, iar precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse; vor predomina ninsorile, exceptând Oltenia şi zona joasã de relief din Banat unde vor fi ploi şi lapoviţã. Pe timpul nopţii, cerul se va degaja treptat în jumãtatea de nord-vest a teritoriului, dar va avea înnorãri temporare în cea sud-esticã unde va ninge pe alocuri. Cantitãţile de apã vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precãdere în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali. Vântul va avea temporar intensificãri, mai susţinute la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h pe creste viscolind ninsoarea, precum şi în prima parte a intervalului în jumãtatea de vest, apoi în special în sud-est, unde vitezele vor fi, în general, între 55 şi 65 km/h, amplificând senzaţia de rece. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -12 şi -3 grade. Pe areale mici va fi ceaţã cu depunere de chiciurã.

PROGNOZA METEO. Iarna îşi ia revanşa, se întorc ninsorile, iar temperaturile îngheaţă mercurul în termometre

BUCURESTI
Cerul va avea înnorãri, cu probabilitate ridicatã ca trecãtor sã se semnaleze precipitaţii, predominant sub formã de ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în cursul nopţii. Temperatura maximã va fi de 5…6 grade, iar cea minimã de -5…-2 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA

TARA
Vremea va deveni deosebit de rece în cea mai mare parte a ţãrii, geroasã dimineaţa în nord-vest şi centru, iar noaptea în majoritatea regiunilor, cu precãdere în jumãtatea de vest, însã în est şi sud-est senzaţia de frig va fi amplificatã de vântul intens. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -7 şi 1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -17 şi -6 grade, cu valori mai ridicate în sud-est. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri în jumãtatea de sud-est; va ninge în general slab în Dobrogea, local în Moldova, Muntenia şi la munte şi pe arii restrânse în Oltenia şi estul Transilvaniei. Vântul va avea intensificãri susţinute în estul şi sud-estul teritoriului, precum şi la munte, cu viteze în general de 50…60 km/h, iar la altitudini mari în Carpaţii Meridionali şi cei de Curburã, pe litoral şi în bazinul vestic al Mãrii Negre rafalele vor depãşi 70…75 km/h; în restul teritoriului vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu uşoare intensificãri. În orele dimineţilor, pe spaţii mici în jumãtatea de vest a ţãrii va fi ceaţã cu depunere de chiciurã, potrivit ANM.
BUCURESTI
Vremea va fi rece; temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 0 grade şi cea minimã va fi de -7…-5 grade, iar vântul ce va avea temporar rafale de 35…45 km/h, mai ales ziua, va amplifica senzatia de frig. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi trecãtor fulguieli.

PROGNOZA METEO LUNI

TARA
Vremea se va menţine deosebit de rece în majoritatea zonelor, pe arii extinse geroasã dimineaţa şi noaptea; temperaturile maxime se vor încadra în general între -8 şi 1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -16 şi -7 grade, cu valori izolat mai scãzute, în jurul a -19 grade, în special în depresiuni şi mai ridicate în sud-est, unde însã vântul va amplifica senzaţia de frig. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în jumãtatea de est a teritoriului unde pe spaţii mici va fulgui. În special în prima parte a intervalului, vântul va continua sã aibã intensificãri în est, în sud-est şi în zona Carpaţilor de Curburã, local cu rafale de general de 55…65 km/h. Izolat se va forma ceaţã cu depunere de chiciurã.
BUCURESTI
Vremea va fi deosebit de rece; temperatura maximã va fi de 0…2 grade, dar senzaţia de frig va fi amplificatã de vântul ce va sufla în general moderat (cu rafale de 30…35 km/h), iar cea minimã de -9…-7 grade. Cerul va fi variabil, trecãtor cu unele înnorãri şi posibil fulguieli.

PROGNOZA METEO MARTI, MIERCURI, JOI – tendinta evoluţiei vremii

TARA
Valorile termice diurne vor fi în creştere uşoarã şi treptatã, totuşi vremea se va menţine rece, chiar deosebit de rece dimineaţa şi noaptea. Pe alocuri vor fi precipitaţii slabe, cu caracter temporar.
BUCURESTI
Valorile termice diurne vor creşte uşor şi treptat, însã vremea se va menţine deosebit de rece dimineaţa şi noaptea. Trecãtor vor fi posibile fulguieli.