Ninsori puternice şi viscol în mai multe zone din ţară VIDEO

Iarna a revenit în România. A nins din nou în Bucegi. La Bâlea Lac stratul de zăpadă proaspătă are o grosime de 25-30 de centimetri. Ninsori au fost şi la Rânca, în judeţul Gorj, pe Transalpina, dar şi în Maramureş.

RomaniaTV.net
07 mai 2019, 09:58
Ninsori puternice şi viscol în mai multe zone din ţară VIDEO

Pe platoul Munților Bucegi, stratul de zăpadă ajunge până la 50 de centimetri. Zăpada este viscolită, iar turiștii sunt sfătuiţi să nu se aventureze să plece pe trasee periculoase pe o vreme ca asta.

La Bâlea Lac, ninsoarea a revenit, stratul nou de zăpadă fiind de circa 25-30 de centimetri grosime. În zonă nu s-au înregistrat probleme cu turiştii, precizează reprezentanţii Salvamont Sibiu.

De asemenea, în ultimele ore a nins şi în zona Rânca, pe Transalpina, în judeţul Gorj, potrivit Secţiei Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

Și în județul Suceava peisajul este unul de iarnă veritabilă.

În Maramureş au fost scoase pe drumuri utilajele de deszăpezire, după ore întregi de ninsori. Drumarii au acţionat ca în plină iarnă. Lucrătorii secţiei de drumuri naţionale au intervenit şi au răspândit sare pe DN 18 în Pasul Prislop, la 1.400 de metri altitudine, drum care traversează Munţii Rodnei şi face legătura dintre judeţele Maramureş şi Suceava. Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii normale pe sectoarele de drumuri naţionale.