Ninsori şi vânt puternic pe Transfăgărăşan. Iarna vine în forţă la munte. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Vremea s-a răcit semnificativ în ultimele zile. În aproape toată ţara au căzut precipitaţii sub formă de ploaie. La munte a nins şi vântul suflă cu putere. În weekend sunt așteptate ploi slabe sau burniță în majoritatea regiunilor, inclusiv în Bucureşti.

11 nov. 2022, 09:07

Iarna îşi intră în drepturi. Meteorologii anunţă că în perioada 14 noiembrie – 12 decembrie vremea va fi rece în majoritatea regiunilor. Decembrie vine cu temperaturi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval şi precipitaţii sub formă de ninsori la munte.

În următoarele zile vor fi ploi în majoritatea regiunilor, iar la munte ninge. Salvamont Argeş a dat publicităţii imagini cu zăpada depusă noaptea trecută la Cabana Salvamont cota 2000 Transfăgărăşan.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Un val de aer polar loveşte România. Se anunţă lapoviţă şi ninsori

 

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Unde vor fi ninsori

Ninsori şi vânt puternic la munte. Iarna vine în forţă. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

În săptămâna 14 – 21 noiembrie valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în cele nord-estice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în zonele montane.

În săptămâna 21 – 28 noiembrie temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, excepție făcând nordul extrem, unde vor fi local deficitare.

În săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi deficitar în vest, nord-vest și centru, dar mai ales la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, potrivit ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Vin ninsorile în noiembrie! Meteorologii Accuweather anunţă schimbarea radicală a vremii

 

Cum va fi vremea de Sfântul Nicolae. Vor fi ninsori la munte

În săptămâna 05 – 12 decembrie mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.