Ninsori şi viscol în luna aprilie. Trafic îngreunat din cauza zăpezii VIDEO

În mijlocul primăverii, iarnă în toată regula în nordul ţării! Viscolul şi zăpada au dat traficul peste cap în judeţul Suceava. Zeci de TIR-uri au rămas blocate, iar mai multe maşini au derapat. Trei oameni au ajuns la spital după ce autoturismul în care se aflau a alunecat şi s-a izbit violent de un autocar.

RomaniaTV.net
09 apr. 2012, 05:30

În a doua lună de primăvară, judeţele Suceava şi Neamţ au fost lovite de ninsori.

Circulaţia pe mai multe drumuri din cele două judeţe a fost îngreunată din cauza ninsorii abundente şi a zăpezii depuse pe carosabil.

Două drumuri naţionale au fost închise în cursul nopţii, iar pe şoselele din judeţul Suceava a fost restricţionată circulaţia pentru traficul greu.

Mai multe TIR-uri au derapat şi au blocat traficul, fiind nevoie să se acţioneze cu utilaje de deszăpezire şi să se împrăştie material antiderapant.
 
Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, explica duminică seara că secţiile de Drumuri Naţionale ale CNANDR din judeţ au fost cele care au acţionat cu utilajele din dotare, în condiţiile în care contractele cu firmele de deszăpezire s-au încheiat la 31 martie.

Din păcate, zăpada căzută a făcut şi victime. Trei oameni au fost răniţi într-un accident petrecut pe Drumul European 85, între Suceava şi Fălticeni. O maşină a derapat şi a intrat într-un autocar. A fost nevoie de o echipă de la descarcerare pentru scoaterea răniţilor din autoturism.

A nins şi pe Valea Prahovei, unde stratul de zăpadă a ajuns la cinci centimetri. S-a circulat cu mare greutate între Azuga şi Predeal, iar utilajele de deszăpezire au fost nevoite să intervină cu material antiderapant.