Ninsori şi viscol în Moldova, ploi şi polei în Dobrogea, Muntenia şi Oltenia VEZI PROGNOZA METEO

Vineri cerul rămâne dincolo de un strat destul de gros de nori mai toata ziua. În jumătatea de nord a ţării ninge, dar ninsorile sunt mai abundente în Moldova, în zona Carpaţilor Orientali. Precipitaţii mixte, vor mai cădea local în Banat, iar ploile vor predomina în Dobrogea, în Muntenia şi în Oltenia unde se menţin condiţiile de formare a poleiului.

RomaniaTV.net
24 ian. 2013, 16:15
Ninsori şi viscol în Moldova, ploi şi polei în Dobrogea, Muntenia şi Oltenia VEZI PROGNOZA METEO

Vantul sufla destul de tare în est şi în sud şi viscoleşte sau spulberă zăpada în Moldova. Maximele termice se vor situa în general între -7 grade în nordul Moldovei şi cel mult 7 grade pe litoral. Presiunea atmoferică este în uşoară creştere de la 750 mm Hg.

Şi în Capitală vremea se răceşte, dar iarna mai severa întârzie puţin. Cerul rămâne încărcat de nori toată ziua şi mai plouă slab la începutul zilei. Vântul suflă mai tare din când în când, mai ales spre seară. La amiază termometrele nu arată mai mult de 2 … 3 grade Celsius, dar vântul alert sporeşte senzaţia de frig.

Sâmbată cerul este mai mult noros şi ninge în jumătatea de sud a ţării, dar local şi în celelalte regiuni. Pe litoral cad precipitaţii mixte şi sunt condiţii de formare a poleiului. Izolat în sud şi în sud-est ninsorile sunt mai abundente, iar vântul suflă mai tare şi viscoleşte sau spulberă zăpada. Temperaturile maxime se vor situa în general între -10 grade în estul Transilvaniei şi 2 … 3 grade pe litoral.

Vreme mai severa şi pentru bucureşteni pentru că temporar ninge, iar vântul suflă suficient de tare cât să viscolească ninsoarea. La amiază termometrele arată doar în jur de -5 grade, dar vântul amplifică senzaţia de frig.

Duminică vremea rămâne rece, e ger dimineaţă în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei asa că amiaza vine cu maxime cuprinse în general doar între -9 grade în nordul Moldovei până la cel mult 1 grad Celsius în vestul extrem şi în sudul litoralului. Norii domină cerul o bună parte a zilei şi mai ninge slab în est şi în sud, local în centru şi doar izolat în celelalte regiuni. Vântul mai suflă cu intensificări în sudul Moldovei, în Bărăgan şi în Dobrogea unde mai viscoleşte şi spulberă zăpada.

Zi de iarnă autentică şi în Capitală, cu cerul mai mult noros şi ninsoare din când în când. Vântul mai scade în intensitate, iar maxima e în jur de 4 grade.

La MUNTE, vineri vremea se răceşte, cerul e mai mult noros şi ninge pe arii extinse în Carpaţii Meridionali şi în Orientali unde ninsorile sunt mai abundente şi mai puţin în celelalte masive. Vântul suflă destul de tare cât să viscolească zăpada. La amiază sunt anuntaţe -1 grad la Paltinis, -2 la Stana de Vale, -4 la Predeal şi Sinaia Cota 1500.

Sâmbătă vremea va fi rece, geroasă dimineaţa şi noaptea, mai ales în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Orientali. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge îndeosebi seara şi noaptea. Vântul mai suflă cu intensificări spulberând şi viscolind trecător zăpada. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative.

Duminică, vremea va fi geroasă dimineaţa şi noaptea în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Orientali. Cerul va fi mai mult noros şi mai ales în cursul zilei temporar va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat, intensificări pe creste. Temperatura aerului va creşte uşor, îndeosebi în masivele vestice.