Ninsori şi viscol la munte. Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri

Vreme rece, cu lapoviță și ninsori la munte. Noaptea trecută a început să ningă și să viscolească, iar drumarii intervin cu utilaje cu lamă și material antiderapant.

04 oct. 2022, 09:01
Ninsori şi viscol la munte. Circulaţie îngreunată pe mai multe drumuri

Peisaj de iarnă în România. Vremea s-a răcit şi ninge abundent în zonele montane. Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat că se acționează cu utilaje cu lamă și material antiderapant pentru asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță.

Citeşte şi: COD RUTIER 2022. Greşeala minoră care îţi aduce 2000-3000 de lei amendă în această perioadă. Atenţie la portbagaj şi la cauciucurile de iarnă

„Atenţie. Zăpadă pe drumurile montane. Noaptea trecută a început să ningă și să viscolească în zonele montane.
Pe drumurile montane din administrarea CNAIR se acționează cu utilaje cu lamă și material antiderapant pentru asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță”, a transmis CNAIR.

Drumarii îndeamnă şoferii să nu se deplaseze pe drumurile unde se înregistrează ninsori sau prognoza anunță instabilitate atmosferică, cu autovehiculele neechipate cu anvelope de iarnă.

Citeşte şi: CAUCIUCURI DE IARNĂ 2022. De când sunt obligatorii ANVELOPELE DE IARNĂ şi care sunt amenzile

A nins viscolit în zona înaltă a Transfăgărășanului, iar drumarii districtului Piscu Negru acționează cu autoutilaje cu lamă și material antiderapant. Conducătorii auto care vizitează zona turistică să circule prudent și să aibă mașinile echipate de iarnă.

Ninge şi pe Transalpina. Din cauza condițiilor meteo, circulația rutieră pe sectorul de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului rămâne închisă circulației rutiere până când condițiile meteo vor permite desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță, a transmis DRDP Craiova.

„Imagini de pe DN 67C, din această dimineață. Ninge viscolit, pe partea carosabilă este gheață, fapt ce face foarte dificilă intervenția utilajelor de deszăpezire. Reamintim că accesul pe sectorul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului este permis între orele 10⁰⁰-17⁰⁰. Dacă până la ora 10⁰⁰ nu se pot asigura condiții de siguranță pentru participanții la trafic este posibil restricționarea circulației pentru perioada când vremea nu este favorabilă”, a transmis DRDP Craiova.