Ninsorile revin de joi noaptea VEZI ZONELE AFECTATE

Gerul rămâne cuvântul de ordine până la finalul săptămânii, pentru că minimele rămân sub -10 grade în toată ţara, chiar sub -25 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei, însă începând din noaptea de joi spre vineri, ninsorile revin tot mai hotărât.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 14:42
Ninsorile revin de joi noaptea VEZI ZONELE AFECTATE

Dacă joi ninsorile aproape că lipsesc din peisajul meteorologic la zilei, începând din noaptea de joi spre vineri, ele revin tot mai hotărât. O depresiune atmosferică ce se dezvoltă deasupra bazinului central mediteranean se apropie de Peninsula Balcanică şi aduce ninsori mai întâi în sud-vestul ţării, iar duminică acestea cuprind toată jumătatea sudică, dar ajung local şi în celelalte regiuni.

La începutul săptămânii viitoare, ninge mai ales în jumătatea sud-estică, iar pe litoral vor fi şi precipitatii mixte şi condiţii de polei, timp în care vântul suflă mai tare în est şi în sud-est.

Nici gerul nu pleacă. În zilele următoare, masa de are polar nu lasă mercurul din termometre să se apropie de pragul de îngheţ. În est, sud şi în centru, mai ales, gerul va fi pătrunzător şi la orele amiezei, când maximele termice vor fi chiar şi cu peste 15 grade sub mediile climatologice.

O ameliorare din punct de vedere termic vom simţi în primele zile ale săptămânii viitoare, dar vremea va continua să fie rece pentru data din calendar.