Ninsorile revin în vest, centru şi nord în week-end. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE!

Vineri în Crişana, Maramureş şi Transilvania, precum şi în Munţii Apuseni şi nordul Carpaţilor Orientali, în a doua parte a zilei, va ninge, izolat abundent, iar vântul va avea intensificări, viscolind zăpada.

RomaniaTV.net
19 ian. 2012, 16:04
Ninsorile revin în vest, centru şi nord în week-end. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE!

Vineri, cerul este înnorat, în jumătatea de vest plouă pe săturate, iar spre seară este posibil să apară câţiva stropi de ploaie şi în celelalte regiuni. De asemenea, sunt şanse să se formeze polei, iar vântul nu se domoleşte în sudul ţăii. La munte însă suflă cu putere viscolind ninsoarea care cade pe parcursul zilei. Contrar aparenţelor temperatura este în creştere valorile se încadreazî între 1 şi 9 grade, valori cu până la 6 grade mai ridicate decât cele normale pentru mijlocul iernii.

În Capitală vineri deşi cerul este plin de nori întreaga zi, ploaia apare abia spre seară. Vântul este destul de agitat dar maxima este în creştere şi atinge la amiază 7 grade în loc de 1 grad, 2  cât ar fi normal.

Sâmbătă norii sunt încă prezenţi dar soarele reuşeşte să-i străpungă, chiar şi aşa vor mai fi precipitatii. Vorbim despre ninsori, mai ales, dar şi despre câţiva stropi de ploaie care par să prefere regiunile sud-estice, unde este posibil ca poleiul să facă probleme iî trafic. Câţiva fulgi pot apărea şi prin vest, nord-vest şi centru în timp ce la munte ninge în continuare viscolit. Şi totuşi temperaturile maxime se încadrează între -2 grade în depresiuni şi 8 grade în Oltenia, unde soarele este mai generos.

În Bucureşti week-end-ul începe cu vreme mohorâtă. Cerul va avea înnorări şi este posibil să mai plouă. Vântul se mai potoleşte însă, iar maxima temperaturii aerului ajunge la 5 grade.

Duminică peste vestul, centrul şi nordul ţării norii se îndesesc, iar precipitaţiile sunt nelipsite din tabloul meteo: mai ales ninsori în Maramureş şi Transilvania, mixte în Crişana şi Moldova şi doar câteva ploi în rest. Se menţin însă condiţiile de polei, iar la munte încă ninge viscloit, cu vânt mai puternic spre creste. Temperaturile mai cresc, pornesc de la -1 grad la Miercurea Ciuc şi ating 10, 11 grade în Lunca Dunării. Iar în sudul şi estul ţării pe ici pe colo, la câmpie, ziua începe cu puţină ceaţă.

În Bucureşti duminica soarele abia dacă se zăreşte printre nori, nu este exclus să cadă doi trei stropi de ploaie, iar maxima termică a zilei atinge 6, 7 grade. Vântul şi el prezent, este destul de agitat!