Ninsorile şi vântul puternic au făcut prăpăd în Iaşi. Teiul lui Eminescu, pus la pâmânt de viscol

Ninsorile abundente şi vântul puternic au distrus unul dintre simbolurile Iaşului. Teiul lui Mihai Eminescu din Copou a fost afectat, mai multe crengi din acesta fiind rupte.

RomaniaTV.net
21 apr. 2017, 07:09

Ninsorile abundente si vantul, care a depasit in rafale si peste 70 Km la ora, au provocat distrugeri masive in tot orasul Iasi.

De la strazi inundate si pana la zeci de arbori culcati la pamant, toate acestea sunt efectele vremii nefavorabile din ultimele 48 de ore.

Din nefericire,  inclusiv unul dintre simbolurile Iasului, Teiul lui Eminescu din Copou a fost afectat, mai multe crengi din acesta fiind rupte, scrie bzi.ro.

Teiul lui Eminescu este, probabil, cel mai batran copac din Gradina Copou si unul dintre cei mai importanti arbori monument de pe teritoriul Romaniei. Arborele este vizitat regulat de turisti, dar si de localnici, fiind in continuare popular in randul indragostitilor si al iubitorilor de poezie.

Citeşte şi Noi alerte de la ANM: COD GALBEN de vânt şi ninsori pentru toată Moldova, informare de vreme rece şi brumă pentru toată ţara