Ninsorile şi viscolul ar putea prelungi vacanţele de iarnă ale elevilor

Vicepreşedintele PDL Mihaela Popa susţine mărirea duratei vacanţei de iarnă pentru ca procesul didactic să nu fie afectat de către intemeperiile iernii. Senatorul Popa intenţionează să iniţieze o serie de dezbateri publice pe acest subiect, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
27 ian. 2012, 15:51
Ninsorile şi viscolul ar putea prelungi vacanţele de iarnă ale elevilor

Fost cadru didactic, senatoarea Mihaela Popa a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că va propune prelungirea perioadei de vacanţă de iarnă şi, în schimb, micşorarea vacanţei de vară.

Vicepreşedintele PDL consideră că astfel miile de copii care învaţă în mediul rural nu vor mai fi nevoiţi să străbată kilometri prin nămeţi pentru a ajunge la şcoală şi nici să îngheţe în clase sau să fie afectaţi de viroze, gripe şi a alte afecţiuni respiratorii.

Uneori, susţine Mihaela Popa, în timpul vacanţei de vară, care este de trei luni, mulţi dintre copii îşi pierd din abilităţile şi cunoştinţele acumulate peste an. De asemenea, din cauza vacanţei mari, de multe ori materia elevilor este încărcată şi greoaie.

În plus, subliniază Mihaela Popa, majoritatea copiilor pleacă în vacanţă doar pentru o perioadă scurtă, restul timpului petrecându-l în faţa blocurilor, ‘cu cheia legată de gât’ sau la bunici.

Un alt motiv pentru care senatoarea democrat liberală vrea prelungirea vacanţei mici şi scurtarea vacanţei mari este faptul că pe timpul iernii administraţiile locale vor face economii la facturile la electricitate şi încălzire.

„În ultimul timp am avut multe discuţii cu părinţi care spuneau că ar fi în beneficiul copiilor să îşi petreacă vacanţa pe o perioadă mai mare din iarnă acasă din cauza climei aspre pe care o are România în acest anotimp, motiv pentru care voi deschide o serie de dezbateri”, a spus Mihaela Popa, care a ţinut să precizeze că în perioada vacanţei de iarnă copiii ar putea practica diferite sporturi.