Nirvana, jucăria de lux care face furori în lumea arabă GALERIE FOTO

O nouă jucărie de lux face furori în lumea nababilor. Este vorba de yahtul Nirvana, un oraş plutitor scos la vânzare cu 200 de milioane de lire sterline.

30 iul. 2013, 06:50

Bijuteria a declanşat o competiţie acerbă a licitaţiilor. Vasul Nirvana, noua bijuterie a mărilor, sugerează opulenţă şi siguranţă. Fiecare spaţiu reprezintă o avere, iar imaginea de ansamblu este copleştoare.

Preţul este destul de piperat:200 de milioane de lire sterline, dar se pare că merită cu prisosinţă. „Nirvana” este un adevărat oraş plutitor, lung de 88 de metri şi dotat cu toate utilităţile.

Vasul are şase punţi, piscină, jacuzzi, sală de cinema 3D, skyjet-uri şi un heliport. Iar pentru cei ce nu se pot despărţi de maşinile personale, yahtul are şi două garaje spaţioase la nivelurile inferioare. Ba chiar şi un muzeu al reptilelor.

Bătălia va fi dură, pentru că miliardarii lumii găsesc că uriaşul plutitor nu este numai un domeniu de vis, după cum o spune şi numele, ci şi un pretext să îşi arate puterile. Drept care, preţul s-ar putea să urce ameţitor, informează Daily Mail.

Fabricat de gigantul sud-african Oceanco după un proiect al australianului Sam Sorgiovanni, Nirvana este, la ora actuală, cel mai impresionant şi opulent yaht de croazieră din lume. „Nirvana este categoric unul dintre puţinele yahturi de elită din lume şi, cu siguranţă, este şi cel mai impresionant şi opulent scos la vânzare. Fiecare centimetru din această navă a fost proiectată şi construită cu mare grijă. Nu sunt multe ca aceasta„, a declarat o persoană din cadrul licitaţiei ce va fi organizată pentru achiţionarea vasului.