Nissan, amendat cu 286.000 dolari pentru manipularea emisiilor SUV-ului Qashqai

Ministerul Mediului din Coreea de Sud a anunțat marți că a interzis vânzarea pe piața locală a modelului Nissan Qashqai 814 și a depus o plângere împotriva subsidiarei sud-coreene și a șefului operațiunilor Nissan din această țară, transmit Xinhua și Kyodo.

07 iun. 2016, 08:31
Nissan, amendat cu 286.000 dolari pentru manipularea emisiilor SUV-ului Qashqai

Luna trecută, Coreea de Sud a anunțat că Nissan Motor a utilizat un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel cu care sunt echipate SUV-urile Qashqai, informează Agerpres. Modelele au fost fabricate în perioada noiembrie 2015 — 11 mai 2016.

Citeşte şi Coreea de Sud confirmă semnele de pregătire a unui TEST NUCLEAR de către Coreea de Nord

Nissan Korea, subsidiara locală a producătorului auto nipon, va rechema la service toate cele 824 de vehicule Qashqai 814 vândute până acum și nu va mai putea comercializa de acum înainte acest SUV.

Nissan Korea a primit o amendă de 340 milioane de woni (286.000 dolari) iar autoritățile de la Seul au depus o plângere împotriva șefului operațiunilor Nissan din această țară, Takehiko Kikuchi.

Nissan Korea a dezmințit acuzațiile, dând asigurări că a respectat toate reglementările și legile locale, îndeplinind standarde chiar mai stricte decât cele oficiale în privința poluării.

Autoritățile din Coreea de Sud au efectuat teste asupra a 20 de vehicule diesel după ce Volkswagen a recunoscut că în perioada 2005 — 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.