Nistor (PC): Bugetul e bazat pe disciplină şi claritate, nu pe austeritate

Grupurile parlamentare ale PC vor vota proiectul de buget pe 2013, care este "un nou model bazat pe disciplină, claritate şi nu pe austeritate", a anunţat, marţi, în plen, senatorul PC Vasile Nistor, informează Mediafax.

05 feb. 2013, 12:08
Nistor (PC): Bugetul e bazat pe disciplină şi claritate, nu pe austeritate

El a arătat că acest proiect de buget nu este perfect, dar este realist şi răspunde aşteptărilor unor categori de cetăţeni.

„Guvernul Ponta a dovedit transparenţă în dezbaterea bugetului, arătând că politica se poate face şi altfel şi că dialogul cu opoziţia este real, spre deosebire de PDL, care şi-a impus cu forţa proiectele”, a spus Nistor.

El a precizat că grupurile parlamentare ale PC vor vota acest proiect de buget, pentru că este „un nou model bazat pe disciplină, claritate şi nu pe austeritate”.

Senatorii şi deputaţii, reuniţi în plenul Parlamentului, au început, marţi dimineaţa, dezbaterile la proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2013. Prezent la debutul dezbaterilor, premierul Victor Ponta a spus că opoziţia reprezentată în Parlament şi în România de UDMR şi PPDD este şi poate fi un partener pentru majoritatea parlamentară.

La şedinţa care este condusă de preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi-au anunţat prezenţa 462 de parlamentari, din totalul de 587.

În debutul dezbaterilor, premierul Victor Ponta a spus că proiectul de buget propus de Guvern pentru acest an a fost discutat, negociat şi agreat cu FMI, CE şi Banca Mondială şi este perfectibil în continuare, dar amendamente nu pot fi acceptate decât dacă există o bază pentru acestea.

„Vreau să mulţumesc tuturor acelor parlamentari care au înţeles că amendamente la bugetul de stat pot fi făcute dacă există şi o bază pentru acestea. Nu cred că bugetul întocmit de Guvern este prefect, cred că este perfectibil şi poate fi îmbunătăţit prin contribuţia dumneavoastră, dar cred că mesajul de stabilitate şi de seriozitate pe care cei mai mulţi dintre membrii Parlamentului l-au dat la momentul dezbaterii în comisii va continua şi în perioada dezbaterilor din plen”, a spus Ponta, citat de Mediafax.