Nivel record al cererilor de AZIL în GERMANIA, în 2013

Numărul persoanelor care au solicitat azil în Germania a crescut cu 64% în 2013, cifra totală de 127.023 reprezentând un record pentru ultimii 14 ani, a anunţat vineri Ministerul federal de Interne, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
10 ian. 2014, 21:27
Nivel record al cererilor de AZIL în GERMANIA, în 2013

Principalele ţări de origine ale solicitanţilor de azil au fost Serbia, Rusia, Siria, Macedonia, Afganistan, Bosnia, Kosovo, Iran, Pakistan şi Irak.

„Comparativ cu alte state membre ale Uniunii Europene, Germania a avut de departe cel mai mare număr de solicitanţi de azil în 2013”, a declarat ministrul de interne german, Thomas de Maiziere. Acesta a precizat că doar 14% dintre cereri au fost aprobate.

Reuters aminteşte în acest context că în Germania are loc o dispută cu privire la drepturile noilor imigranţi, mai ales în cazul celor din statele membre UE România şi Bulgaria, de a cere ajutoare sociale. Totodată, mulţi germani sunt nemulţumiţi că au fost nevoiţi să suporte o parte importantă din „factura” crizei din zona euro.

O altă serie de statistici făcute publice săptămâna aceasta au arătat că Germania a înregistrat în 2013 cel mai ridicat nivel al imigraţiei nete din ultimii 20 de ani.

Miercuri, cabinetul cancelarului Angela Merkel a decis să examineze noi modalităţi de a-i împiedica pe imigranţi să abuzeze de ajutoarele sociale, mai menţionează Reuters