Noapte albă şi nervi întinşi la maximum la predarea voturilor VIDEO

Preşedinţii secţiilor de votare au predat, în noaptea de duminică spre luni, procesele verbale şi sacii cu voturi la birourile electorale şi nu o dată nervii au fost la un pas de a exploda. Oamenii au stat la cozi ore întregi şi, chiar dacă aveau bonuri de ordine, au existat probleme cu respectarea acestora.

RomaniaTV.net
10 dec. 2012, 04:36
Noapte albă şi nervi întinşi la maximum la predarea voturilor VIDEO

Reprezentanţii secţiilor de votare au stat ore întregi la coadă pentru a depune buletinele de vot la oficiile electorale. Obosiţi şi cu nervii întinşi la maxim, oamenii s-au luat de multe ori la ceartă fie cu cei de la oficii, fie chiar între ei.

Dacă unii erau foarte irascibili, alţii, care au mai participat şi în trecut la alegeri, se aşteptau să îi prindă dimineaţa la oficiile electorale.

În Capitală, oamenii s-au certat din cauza bonurilor de ordine, unii acuzând că cei veniţi în urma lor primeau numere mai mici şi puteau, astfel, să scape mai repede de procedura de predare a buletinelor.

CITEŞTE ŞI: ŞTIREA TA. Nereguli la alegeri: Oameni opriţi să voteze şi anomalii pe listele de vot

Şi în ţară, a fost o noapte lungă pentru membrii comisiilor de votare. După ce secţiile de vot s-au închis, a urmat numărătoarea voturilor şi încheierea proceselor verbale. Apoi, preşedinţii secţiilor au mers la Birourile Electorale Judeţene, unde au predat sacii cu buletinele de vot. Şi aşa obosiţi după o zi tensionată, ei au mai avut de aşteptat până la predarea sacilor cu voturi.

În cele mai multe Birouri Electorale Judeţene, pentru a evita aglomeraţia, preşedinţii secţilor de votare au primit bonuri de ordine. Cum se anunţă o noapte lungă, unii şi-au adus cafea, suc sau apă.

În Hunedoara, membrii unei secţii de votare din zona de munte au râmas blocaţi din cauza nămeţilor. După ce au avut o zi încărcată s-au văzut nevoiţi să împingă şi maşina rămasă înzăpezită.