Noi acuzații dramatice la adresa monstrului de la Polizu. O mamă povestește că medicul i-a scăpat copilul în cap: „Nu a reușit să-l prindă, acuzându-mă pe mine”

Apar noi acuzații la adresa medicului de la Maternitatea Polizu din Capitală care ar fi lăsat copiii născuți prematur să moară.

08 oct. 2022, 20:20
Noi acuzații dramatice la adresa monstrului de la Polizu. O mamă povestește că medicul i-a scăpat copilul în cap: „Nu a reușit să-l prindă, acuzându-mă pe mine”

Medicul Florian Robe a ajuns ieri în fața procurorilor, iar pe zi ce trece noi victime ale acestuia ies în față să-și spună povestea dramatică. O mamă a povestit cum bărbatul i-a scăpat copilul în cap, în sala de nașteri și apoi a dat vina pe ea.

„Domnul Florian Robe mi-a scăpat copilul în cap, la naștere. Nu a reușit să îl prindă, acuzându-mă pe mine că am expulzat rapid. Singura reacție pe care a avut-o dânsul a fost: Of, copilul! Of, a căzut…”, povesteşte mama.

Femeia a fost descurajată la acel moment de medicii de la Polizu să-și expună drama public. A preferat să se ocupe de copil și să urmărească evoluția micuțului prin controale regulate la neurochirurgie. „Ieri, când am văzut știrea, am izbucnit în lacrimi și nu m-am putut controla. Retrăiesc momentele de atunci și e groaznic. În principiu, credeți-mă, am zis că nu vreau nimic. Vreau doar ca copilul meu să fie sănătos și atât”, a spus ea.

La vremea respectivă, părinții au depus o plângere penală pe numele medicului, iar insitanța a decis că mama e, de fapt, vinovată. „Nu știu cum poți să găsești ca fiind vinovată o persoană care naște și oricum este în chinurile nașterii și este sedată”, a declarat Adrian Cuculis, avocat.

Cazul monstrului de la Maternitatea Polizu. Cum a supravieţuit o fetiţă aruncată la gunoi de medic: „Când a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă”

Florian Robe a fost audiat în calitate de suspect în cazul „Abatorul de Copii”. În fața anchetatorilor s-au prezentat înregistrări cu un copil născut în viață pe care medicul l-a aruncat la gunoi. Tatăl unei fetiţe care a supravieţuit a făcut declaraţii şocante. „Asistenta s-a dus în camera frigorifică şi din greşeală a lovit cu piciorul într-un sac. Şi în momentul în care a dat cu piciorul în sac copilul a început să plângă”, a povestit tatăl. Fetiţa supravieţuitoare are 3 ani acum, dar se confruntă cu probleme de sănătate.

Medicul Florian Robe de la Maternitatea Polizu este acuzat de cruzime la adresa copiilor născuţi prematur, avocatul Adrian Cuculis afirmând că medicul este acuzat oficial de tentativă la omor calificat prin cruzimi. Avocatul susţine că acuzaţiile la adresa medicului au fost aduse în baza unor filmări prin care „s-a refăcut filmul ororilor”, el anunţând că un copil aruncat la gunoi, într-o pungă legată, a reuşit să scape.

„Cele explicate mai sus şi care sunt extrem de precise, au fost şi filmate şi pe baza filmărilor s-a refăcut filmul ororilor. De asemenea, toate actele întocmite pentru «mortul viu», adică copilul care a scăpat cumva dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze şi să moară, au fost făcute în fals. Este începutul poveştii şi probabil că vor ieşi la iveală şi alţi părinţi care nu ştiu ce s-a întâmplat cu copiii lor”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, potrivit news.ro.

Conform avocatului, din declaraţiile date de asistente şi cadre medicale din spital, medicul Florian Robe îşi făcuse „o practică” din a-i trata astfel de copiii născuţi prematur.

Citește și Detalii înfiorătoare despre monstrul de la Polizu. Mama fetiţei pe care doctorul a lăsat-o să moară: „Mi s-a spus că am născut un copil mort”