Detalii înfiorătoare despre monstrul de la Polizu. Mama fetiţei pe care doctorul a lăsat-o să moară: „Mi s-a spus că am născut un copil mort”

Detalii înfiorătoare despre monstrul de la Polizu. Procurorii îl acuză pe Florian Robe că, în urmă cu trei ani, a refuzat în mod nejustificat să acorde îngrijiri medicale unei fetițe născute prematur, timp de 12 ore, deși personalul medical i-a semnalat că bebelușul prezenta semne vitale.

07 oct. 2022, 22:54
Detalii înfiorătoare despre monstrul de la Polizu. Mama fetiţei pe care doctorul a lăsat-o să moară: „Mi s-a spus că am născut un copil mort”

Detalii înfiorătoare despre monstrul de la Polizu. Mama fetiţei care acuză medicul de la Maternitatea Polizu că i-ar fi pus copilul născut prematur într-o pungă şi l-a lăsat să moară, a decis să rupă tăcerea şi să povestească întreaga scenă, care este ca un coşmar pentru ea. Nici acum, la trei ani, nu şi-a revenit din depresia pe care a dezvoltat-o atunci.

Citeşte şi: Cazul monstrului de la Maternitatea Polizu. Alexandru Rafila: ”Este o anchetă penală în curs. Nu putem să intervenim în niciun fel în cadrul acesteia”

Detalii înfiorătoare despre monstrul de la Polizu

Îmi amintesc că am născut-o. Mi s-a spus că am născut un copil mort, am semnat pentru lucrul acesta. Am fost întrebată ce vreau să fac cu copilul, dacă îl iau acasă sau să îl las să i se facă autopsie. Am spus că vreau să se facă autopsia, să ştiu cauzele.

A fost un şoc total! Oamenii din spital îmi spuneau că a fost o minune de la Dumnezeu. Fiind săptămâna mare a Paștelui m-au făcut să cred că copilul a înviat peste noapte. Ulterior am aflat că doctorul nu a vrut să-i dea nicio șansă la viaţă. Având o vârstă de gestație de 26 de săptămâni şi mi-a spus că nu are niciun rost să ocupe incubatorul cu ea.

A preferat ca după ce am născut să-l bage într-un sac. O asistentă cu suflet mare a făcut lucrul acesta. A trecut peste cuvântul doctorului. L-a sunat pe doctor şi i-a spus că fetița trăiește după cele 12 ore.

Asistenta aceea mi-a botezat fetița şi în noaptea botezului mi-a spus tot ce s-a întâmplat. A spus că ea nu poate să stea cu minciuna asta”, a declarat femeia pentru Antena 3.

Întrebată de ce a făcut plângere tocmai acum, când fetița are trei ani, femeia a spus: „Nu am putut. Am avut o depresie şi cred că o mai am. A trebuit să mă focusez pe ea, pe creşterea ei, pe controalele ei„, a mai spus mama fetiţei.

Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu – Rusescu” anunţă că la acest spital au loc „mai multe controale ale instituţiilor statului” cu privire la activitatea medicului Florian Robe. La adresa medicului au apărut acuzaţii conform cărora ar fi lăsat copii născuţi prematur să moară. Avocatul Adrian Cuculis afirmă că acesta este acuzat de tentativă la omor calificat prin cruzimi şi că s-a aflat la audieri vineri la Parchetul Tribunalului Bucureşti. Ulterior, Parchetul a transmis că ancheta a început anul acesta, în urma unei plângeri, şi că s-a stabilit că, în 2019, el a refuzat să acorde îngrijiri medicale unei fetiţe ”deşi semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical”.

Medicul Florian Robe este acuzat de cruzime la adresa copiilor născuţi prematur, avocatul Adrian Cuculis afirmând că medicul, din cadrul Spitalului Polizu, este acuzat oficial de tentativă la omor calificat prin cruzimi.
Avocatul susţine că acuzaţiile la adresa medicului au fost aduse în baza unor filmări prin care „s-a refăcut filmul ororilor”, el anunţând că un copil aruncat la gunoi, într-o pungă legată, a reuşit să scape. „Cele explicate mai sus şi care sunt extrem de precise , au fost şi filmate şi pe baza filmărilor s -a refăcut filmul ororilor. De asemenea , toate actele întocmite pentru «mortul viu», adică copilul care a scăpat cumva dintr-o pungă legată la gură ca să se asfixieze şi să moară, au fost făcute în fals. Este începutul poveştii şi probabil că vor ieşi la iveală şi alţi părinţi care nu ştiu ce s-a întâmplat cu copiii lor”, precizează Cuculis.

Conform avocatului, din declaraţiile date de asistente şi cadre medicale din spital, medicul Florian Robe îşi făcuse „o practică” din a-i trata astfel de copiii născuţi prematur.  Managerul INSMC „Alessandrescu – Rusescu”, Oana Toader, anunţă că spitalul va exprima un punct de vedere cu privire la controalele făcute de instituţii ale statului şi care vizează activitatea medicului Florian Robe, după încheierea anchetei. Conducerea spitalului în cadrul căruia funcţionează Maternitatea Polizu precizează că „de la producere incidentului până în prezent la conducerea INSMC Alessandrescu – Rusescu au fost mai mulţi manageri”, oficialii unităţii sanitare neprecizând la ce incident fac referire.

După apariția acuzațiilor, Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) s-a autosesizat și a declanșat o cercetare disciplinară, astăzi, ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, referitoare la cazul de la Maternitatea Polizu: “Colegiul Medicilor din Municipiul București afirmă CATEGORIC că o astfel de situație, presupunând că se confirmă ca urmare a anchetei, este INADMISIBILĂ. Trebuie, însă, înainte de orice afirmație, așteptat REZULTATUL OFICIAL al anchetei autorităților competente. Precizăm că la CMMB, până în prezent, nu este înregistrată o sesizare pe marginea acestui caz. În numele Biroului Consiliului Municipal al Colegiului Medicilor din Municipiul București”.