Noi acuzații în cazul medicului chirurg din Craiova acuzat că a omorât patru persoane: ”A ieșit și ne-a spus că a tăiat greșit și că-i pare rău”

Alin Demetrian, chirurg în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, care a ocupat și funcția de manager al unității, a fost reţinut joi de poliţişti după ce patru pacienţi asupra cărora a intervenit chirurgical au decedat ulterior.

14 apr. 2023, 10:07
Noi acuzații în cazul medicului chirurg din Craiova acuzat că a omorât patru persoane: ”A ieșit și ne-a spus că a tăiat greșit și că-i pare rău”

Rudele pacienților care au decedat după ce medicul chirurg le-a prelevat mai multe probe pentru biopsie spun că Alin Demetrian ar fi încercat să își ascundă greșeala.

Mai exact, fiul uneia dintre presupusele victime a povestit la Antena 3 că autopsia a arătat că biopsia a fost cauza decesului, și nu diagnosticul fals de COVID-19 pe care chirurgul l-a trecut în certificatul de deces. Mai ales că pacienta fusese testată pentru COVID-19 înainte de biopsie, iar rezultatul testului a fost negativ.

La trei ani după ce mama sa a murit la spitalul județean Craiova, după ce a fost operată de medicul Alin Demetrian, fiul acesteia a explicat prin ce a trecut.

”Au venit cu niște documente în care scria că a decedat în secția COVID. Mi-am dat seama că ceva se întâmplă, și nu am vrut să semnez actele acelea. Le-am spus că nu semnez. Se repeta continuu cuvântul SARS-CoV 2. Dar mama nu a murit de COVID”, povestește bărbatul.

Citește și: Detalii șocante în cazul medicului cercetat pentru moartea a patru pacienți. Doctorul a suferit o operație pe creier și ar avea pierderi de memorie

Acesta susține că, de fapt, a fost vorba despre o culpă medicală, pentru că mamei sale i-au ieșit negative trei teste consecutive pentru COVID-19 făcute la internare.

Bărbatul s-a dus la poliție însă și a angajat și o firmă de avocați specializați în culpe medicale, apoi a obținut aprobarea ca autopsia să nu fie făcută în spital, ci de medicii legiști. După un an și jumătate a ieșit raportul care i-a confirmat suspiciunile.

Între timp au apărut alte trei victime ale medicului. Toate și-au găsit sfârșitul la scurt timp după ce au fost supuse la biopsie. Rudele victimelor acuză că doctorul ar fi prelevat probe din zone puternic vascularizate, unde în mod normal medicul nu ar fi trebuit să intervină.

”M-am dus la domnul doctor Demetrian, mi-a spus că o să îi facă o incizie și că nu se întâmplă nimic. A ieșit și ne-a spus că, din greșeală, i-a tăiat o arteră, o venă. Dumnealui ne-a spus. A zis că a curs o grămadă de sânge, că nu a văzut atâta sânge demult, și că îi pare rău. Atunci am mers și am depus plângere”, povestește fiul unei alte victime.

După ce a stat 24 de ore în arest, procurorii au decis ca doctorul să fie cercetat sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile și nu mai are voie să profeseze nici în spitalele de stat și nici în cele private.

Citește și: Mare hoție la Economie! Tun uriaș dat de Ministerul Economiei greilor din industria prelucratoare. Îngroapă 300 de milioane de euro în opt firme ”de apartament” cu afaceri de 1.000 de euro pe an care au în total 15 angajați